Miért akarják a devizahiteleseket átváltatni (napi árfolyamon nem felvételin) forinthitelre? Úgy pont pórul jár az adós, nem?
A Nemzeti Bank (MNB) viszont jól jár, és az fontosabb mint a pórul járt adósok érdeke, vagy nem?
Simor András egykori MNB-elnök tollából "végre meg kell tanulnunk, hogy nincs ingyen ebéd"
Nem a devizahiteleseket, hanem a devizahiteleket akarják átváltani:)
Hogy miért így? azt csak találgatni lehet, az érintetteknek ezzel csak ártanak, nem segítenek.
Például mert elkönyvelhető, hogy a forint tovább fog csökkenni és 5 év múlva már 400 felett vennék az eurót a hitelük fizetéséhez.
Túl van egy kicsit tárgyalva a dolog. Ha engem 13 éves koromban megkérdeznek róla, hogy a forint értéke hogyan változott életem során, még én is tudtam volna, hogy folyamatosan csökkent. Aki ebből nem rakja össze, hogy devizában eladósodni erősen inflálódó nemzeti valuta mellett nem a legjobb ötlet, az mit vár? Én is csináltam már f0szságot, buktam pénzt, mégsem mentem sírni a kormányhoz, hogy azonnal fizessék ki nekem..
"Nőni fog a forint árfolyama" "bank .. extraprofit"
Nem kéne ennyi hírtévét nézni. Hamarosan visszakerülünk kötelezettségszegési eljárás alá (tartósan 80% feletti, növekvő államadósság miatt, ezek számok és tények, nem lehet vele vitatkozni), nem fog egy darabig több eu-s pénz jönni, akkor majd megnézem, hol lesz a forint..
A fidesznyikek meg elmagyarázhatnák végre a közgazdászoknak, hogy mit jelent az extraprofit, mert eddig akárhánnyal beszéltem, egy se értette a kifejezést.
Az MNB alapkamat véletlen most van a minimumon.. Mikir mindenkit ÁTVÁLTATTAK elkezd az is emelkedni... :(
Egyem meg a kis édes fideszeben hívőket..
Minden devizahiteles fel van háborodva, hogy napi árfolyamon forintosítják a devizahiteleket.
Egy barátom, - Svájcból - Kölcsönadott 10 millió Ft-ot, de csak úgy tudta megoldani, hogy vett Magyarországon 10 millió Ft-ot, 58823 CHF-ért. (akkor 170Ft volt 1 CHF) Azt mondta, hogy nem kér kamatot, de ugyanannyi CHF-et kér vissza, úgy, hogy elfogadja a Ft-ot is, mert beváltja.
Most az 58823 CHF-et 256Ft-ért mérik és ezért nekem 58823x256Ft=15058688 Ft-ot kell visszafizetnem, ( ez több mint 50%-os többletkölség) pedig sem egy fillér kamatot, sem kezelési költséget, sem mást nem számolt fel. A devizahiteleseknek gondolkodni kellett volna, nem pedig most követelőzni, hogy a felvételkori árfolyamon forintosítsanak.
Bosszantónak tartom, hogy még parlamenti pártok sem tudnak gondolkodni, hiszen a bankok a devizájukat átváltották forintra, most pedig ugyanazt a devizát szeretnék visszakapni, csak hát közben az árfolyam felment.
A bankok tisztességtelensége abban mutatkozott meg, hogy emelték egyoldalúan a kamatokat és módosították a szerződéseket.
A hitelfelvevők felelőtlensége pedig ott van, hogy beszopták a reklámot, nem számoltak az árfolyamváltozással, örültek az alacsony kamatnak, pedig a fenti példából látszik, hogy még kamat nélkül is mekkora ráfizetés volt a devizahite. Pedig hát a bankok a nyereségből élnek, a bank nem szeretetszolgálat.
Az utcán való követelőzés egyáltalán nem jogos, az csak egy gondolkodásmentes hőzöngés.
Az egy más kérdés, hogy az OTP, mint magyar bank miért követte ezt a gyakorlatot, hiszen nekik volt Forintjuk, nem kellett devizáért Ft-ot venni, majd pedig visszaváltani devizára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!