Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Magyar maffia? (Kérdésed túl...

Magyar maffia? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Pontosan miből is áll egy magyar kartell? Sok könyvet olvastam már és igazából van ismerősöm aki benne van. Pár év múlva mennyi esélyem lenne hogy belevigyen az alvilágba?
2014. okt. 26. 21:26
 1/7 anonim ***** válasza:
A kartell magában még nem maffia. Alvilágba keveredni pedig olyan országban nem nehéz, ahol a kormányzópárt is azon alapul.
2014. okt. 26. 21:32
 2/7 A kérdező kommentje:
De ugy értem hogy a maffia a 2000-res évektől már kartellek vagy nem tudom megfogalmazni rendesen
2014. okt. 26. 21:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Maga az állam és az oligarchái működnek maffia módjára, nehéz lenne velük versenyezni más alvilági szervezeteknek.
2014. okt. 26. 21:46
 4/7 anonim ***** válasza:

A maffia ma csak azt jelenti hogy komoly és szervezett bűnözői csoport. Ezek Magyarországon általában kábítószer-kereskedelemmel, prostítúcióval, bérgyilkossággal, nagyobb értékű lopásokkal (pl. autó) foglalkoznak.

Hogy miből áll? Valaki főnök, valaki "fogdmeg legény", valaki csicska, valaki a "melót" végzi... Nincs szabály, hogy hogy kell felépülnie egy bűnözői csoportnak...

2014. okt. 26. 21:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Én tudok egy olyan nagyobb szervezetről is akik rendesen foglalkoznak ugye lopás, dílerkedés stb. és közbe rendőröknek a kisebbeket beköpik.

Amúgy szerintetek segítene nekem az illető "felkarolna", lenne a "védőangyalom" vagy inkább nem segítene?

2014. okt. 26. 22:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Jól mondod négyes. Ezek a kisebb, pitiáner maffiák. A nagy maffia többek között áfacsalással foglalkozik, azért is tiltották ki néhány tagjukat az USA-ból. E miatt a biznisz miatt nem csökkentik Magyarországon az élelmiszerek áfáját. Ez egyedülálló a térségben.
2014. okt. 26. 22:03
 7/7 anonim ***** válasza:

Emberek vannak ám fogalomzavarok a témában, hogy mi a maffia, és a kartell.

Kartell gyanú, Magyarországon csak gazdasági társaságok szerződéselbírálásánál bukott még ki, sehol máshol.

A többi fogalomról inkább ne is beszéljünk.

Üdv:

Egy gazdasági elemző

2014. okt. 26. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!