Manapság miért kell mindenhová protekció?
Annyira idegesít, hogy valaki jó képességű, normális, de nem veszik fel sehová, mert nincsenek kapcsolatai.
Ismerősöm is mesélte, hogy részmunkaidős állást keresett, de sehova nem vették fel. Volt olyan, hogy árufeltöltő, nem vették fel, helyette felvettek egy 17-18 éves bamba, buta gyereket (ismerősöm ismeri), csak azért, mert az egyik rokona ott dolgozik.
Én is mindenhol ezt látom, és ismerőseim is. Hogy valaki lehet akármilyen tehetséges, vagy akár tapasztalattal rendelkező, nem veszik fel, ha nincs, aki beprotezsálja. Ellenben aki buta mint a föld, nem tud semmit se normálisan megcsinálni (ismerek ilyeneket), de van protekciója, azt felveszik.
Mitől alakult ez ki? Miért van ez?
Ha én munkaadó lennék, biztos olyan beosztottaim lennének, akik tehetségesek, vagy jól végzik a dolgukat, én nem vennék fel olyanokat, akik 5-ig nem tudnak számolni, de a rokonuk nálam dolgozik...
Versenyszferaban, keresett vegzettsegekkel NEM KELL protekcio. En egyik allasomat sem protekcioval kaptam es az ismeroseim, rokonaim sem.
Azt hogy mindenhova protekcio kell azok terjesztik, akik ezzel kompenzaljak a sajat hianyossagaikat.
Nekem egyelőre csak érettségim van, felköltöztem Pestre és 2 hét múlva már normális körülmények között (bejelentve, nem lehúzva), irodában dolgoztam. Senkit sem ismertem, és senki sem támogatott.
A barátnőm is (szintén Pesten) 1 hónap után talált munkát a szakmájában (eladó), és ő is normális körülmények között dolgozik és nem a CBA-ban pakolgat, hanem egy igényesebb üzletben.
mindig is kellett itt sem volt rendszerváltás.
Teccetek volna forradalmat csinálni....
Óvodában dolgoztam(katolikus óvoda és általános iskola)
A portás:
A gyerekeket állandóan kontrollálja. Nem tudtunk tőle játszani.
Az öltözőben ácsorog szóval tartja a dolgozókat, gyerekeket. Kikapkodja a gyerekek kezéből a csomagjaikat,pattog.
Sikerült a munkatársakat ellenem hangolni.
Szinte megful az ember a túlzott kontrolltól.
A felesége ajánlotta be, aki az iskolában tanít. Megmondták,hogy ne szidd a portást,mert baj lesz.
Nem érdekli az óvónőket,hogy beleszól a nevelők munkájába. " Nem baj az, csak téged zavar."
Egyébként a szülők is panaszkodtak rá.
Minden évben elmondja,hogy felmond. Volt jelentkező a helyére, nem tudom miért nem volt jó?!
Nem ovisok közé való, ha iskolaőrnek alkalmazzák a szemközti iskolába,még rendben.
ez sokösszetevős kérdés. valóban sok olyan helyre, pl állami alkalmazottként is kell a protekció, mert különben soha nem kerülsz be. (az más kérdés h egyes helyekre kifejezetten vadásszák a legdebilebbeket ... ez is tény).
viszont magánhelyre én kifejezetten külsőst, ismeretlent szoktam felvenni, mert tapasztalat h rokonnal, ismerőssel csak a gond van. de ha egy vadidegennel elbeszélgetek 20 percet, lesz annyi benyomásom róla h érdemes-e vagy sem. és nem igazán csapott még be a megérzésem.
harmadik: alvilági vagy félig alvilági (szürkezónás) területekre poedig csak bizalmi emberek jöhetnek szóba azaz egyértelmű h idegent nem lehet bevenni, vagy ha igen, csak nagyon limitáltan. és valljuk meg, a mai magyarországon, igen sok szürkezónás terület van, hiszen ezért működik egyáltalán bármi az országban.
Ahova protekcióval lehet csak bejutni az tuti alvilági hely vagyis az a munkájuk, hogy embereket csapnak be. Szerintem nem kell magyaráznom, hogy miért érthető, hogy csak ismerőst vesznek oda fel, elvégre az álláshirdetésbe nem írhatja bele, hogy valójában miről is van itt szó. Másrészt a tehetséges tapasztalt egyének messziről kerülik azt a helyet ha tudják mi van ott, azt gondolom csak ez az oka annak, hogy nem ők vannak ott.
Végezetül csak annyit, hogy én is azt tapasztalom, hogy a szellemi retardáltság hatalmas előny a munkakeresés során. Gondolj csak bele, velük- a tehetségekkel ellentétben- bármit meg lehet csinálni. Az alkalmazott és a munkaadó között pedig teljesen nyilvánvaló, hogy milyen tulajdonsága miatt került oda. Nyilvánvaló az is, hogy a főnök félti a pozícióját és tuti nem enged oda olyat aki nála jobban ért a dolgokhoz, mert akkor mehetne hamarosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!