Miért kap Kertész Imre Szent István Rend kitüntetés?
Félreértés ne essék, nem vitatom az érdemeit, olvastam már több könyvét, elismerem őt.
Nem is nagyon szoktak érdekelni ezek a díjazások, meg hogy ki miért mit kap.
De ez felkeltette az érdeklődésemet.
Kertész Imre már többször kikérte magának, hogy ő magyarnak titulálják, nem akar ehhez az országhoz tartozni, gyökértelennek tartja magát.
(Egyébként meg tudom kicsit érteni, én is így érzem magam.)
Nem értem, hogy ennek ellenére a magyar állam miért neki adja ezt a kitüntetést?
Politikai megfontolásból kapta, szerencse, hogy még él.
Ezután külföldnek egy szava se lehet, s mint azt Szijjártó úr mondta, több tiszteletet Magyarországnak.
Ilyesmi miatt kapta.
A megfelelő törvénycikk szerint a Szent István Rend kitüntetés adományozásának ez a feltétele:
"Magyarország érdekében tett legkiemelkedőbb különleges érdemek, kimagasló életművek, nemzetközi téren szerzett jelentős értékek elismerésére szolgál."
Márpedig egy Nobel díj nemzetközi téren elég komoly dolognak számít.
2 es válaszba van igazság.
Sokan szerintem ismagyarna ismerik. Hogy zsidó vagy sem, azt csak Ő tudhatja a legjobban.
Nem láttam a kitüntetések átadását. csak pár képet a facen. Tolokocsiban ül már az író.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!