Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért kap Kertész Imre Szent...

Miért kap Kertész Imre Szent István Rend kitüntetés?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, nem vitatom az érdemeit, olvastam már több könyvét, elismerem őt.

Nem is nagyon szoktak érdekelni ezek a díjazások, meg hogy ki miért mit kap.

De ez felkeltette az érdeklődésemet.

Kertész Imre már többször kikérte magának, hogy ő magyarnak titulálják, nem akar ehhez az országhoz tartozni, gyökértelennek tartja magát.

(Egyébként meg tudom kicsit érteni, én is így érzem magam.)

Nem értem, hogy ennek ellenére a magyar állam miért neki adja ezt a kitüntetést?

2014. aug. 20. 19:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Jó kérdés.
2014. aug. 20. 20:19
 12/14 anonim ***** válasza:

Politikai megfontolásból kapta, szerencse, hogy még él.

Ezután külföldnek egy szava se lehet, s mint azt Szijjártó úr mondta, több tiszteletet Magyarországnak.

Ilyesmi miatt kapta.

2014. aug. 20. 21:15
 13/14 anonim ***** válasza:

A megfelelő törvénycikk szerint a Szent István Rend kitüntetés adományozásának ez a feltétele:

"Magyarország érdekében tett legkiemelkedőbb különleges érdemek, kimagasló életművek, nemzetközi téren szerzett jelentős értékek elismerésére szolgál."

Márpedig egy Nobel díj nemzetközi téren elég komoly dolognak számít.

2014. aug. 20. 21:18
 14/14 anonim ***** válasza:

2 es válaszba van igazság.

Sokan szerintem ismagyarna ismerik. Hogy zsidó vagy sem, azt csak Ő tudhatja a legjobban.

Nem láttam a kitüntetések átadását. csak pár képet a facen. Tolokocsiban ül már az író.

2014. aug. 21. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!