Miért nincs benne az iskolai irodalom könyvekben Juhász Gyula: Trianon című költeménye? Ezt miért hagyják ki?
El akarják sorvasztani a magyarságtudatot?
Memoriterré nyílvánítanám ezt a verset.
18 éves vagyok, és ma hallottam először. Szégyennek érzem, de nem az én szégyenemnek, hanem az ország vezetőinek a szégyenének, akik direkt kihagyták ezt a remekművet.
Most már kiváncsi vagyok, hogy még miket hagytak ki, meg fogom keresni az ilyen verseket.
Itt a link: http://www.youtube.com/watch?v=kUgpnACXZVs
Szebb jövőt!
na, vajon miért nem?
mert magyargyűllölők ültek, ülnek (vezetik) az okt.minisztériumot, országot
Igen, ezen változtatni kell.
Eddig is jobbikos voltam, de most itt van mégegy érv, hogy miért a Jobbik és miért ne bármi más.
József Attilától ismerem a Nem, nem soha című költeményt. Akár azzal is kiírhattam volna a kérdést.
Most ez a Trianon vers nagyon elragadott. Az, hogy leírja, hogy mi hogyan kapcsolódik hozzánk, ahol jeleleg más irányít.
1000 évig miénk volt. Én nem mondok le erről.
És mondok valamit.
150 éves török uralom.
-ekkor az magyarok tudták hogy nincs rendjén a fennálló állapot, és tudták, hogy csak ideiglenes
Trianoni "békeszerződés" - 1920. június 4
-idén június 4-én lesz 90 éve, hogy ez a hatalmas igazságtalanság megtörtént.
Ez még csak 90 év. Ne felejtsünk!
Felvidék nem "Szlovákia"! Éljen a lengyel - magyar határ!
Székelyföld és Erdély nem Románia!
Délvidék nem Szerbia!
Kárpátalja nem Ukrajna!
Hiszek Magyarország feltámadásában!
Adjon az Isten szebb jövőt!
@23:24
"Elment orosz, török,
Trianon sem örök..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!