Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Most miért sztrájkolnak a...

Most miért sztrájkolnak a BKV-sok?

Figyelt kérdés
2010. jan. 12. 20:52
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Most ne a béreikről vitatkozzatok, hanem mondjátok már meg, hogy miért sztrájkolnak!
2010. jan. 13. 13:19
 12/14 anonim ***** válasza:

Az első 2 válaszoló már leírta, hogy miért sztrájkolnak erről többet írni nem lehet!

8:37!

Honnan veszed, hogy a buszvezetők 220eFt-ot kapnak bruttóban?

2010. jan. 13. 14:38
 13/14 anonim ***** válasza:

Azért sztrájkolnak, mert valamennyi pénzt el akarnak venni tőlük, és ha betartják a MUnkatörvényt, akkor bizonyos jutatásoktól is elesnek. Én csak azt nem értem, miért rajtam verik el a port, miért nem fogdossák össze a milliárdokat csaló vezetőiket és verik ki belőlük a sz*rt is.

A fizetésükről meg csak annyit, hogy én amikor albérletben laktam a szomszéd néni fia és menye is BKV dolgozó volt (sofőr) és volt két gyerekük, mind kettő tanult és a nagyobbik gyereket is szült, mindhármukat eltartották és fenntartottak egy családi házat albérletban Budapest környékén. Szóval 4 évvel ezelőtt sem volt könnyű ezt így megcsinálni mondjuk egy tanári fizetésből, vagy egy nővir fizetésből.

Szóval én nem vagyuk ellenük, ha azért sztrájkolnának, mert a buszok állapota mind rájuk, és mind az utasokra nézve veszélyes és undorító.

2010. jan. 14. 14:04
 14/14 anonim ***** válasza:

Azért sztrájkolnak mert így törvény szerint 2 hónapig tilos kirúgni őket. Hiába lennének sokan akik már 120-ért is elvégeznék azt a munkát. Az előző sztrájk alatt plusz sofőröket vett fel a BKV, akik dolgoztak, de végül csak őket küldték el, ezért van most ez.

Mondjuk olyan mért nincs, hogy a szakszervezet nem a mi szopatásunkat szervezi meg, hanem mondjuk hogy az összes sofőr egyszerre beadja a felmondását? Ha tényleg olyan xar az a fizetés, úgyse állna senki a helyükre, muszály lenne a BKV-nek megemelni!

2010. jan. 18. 00:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!