Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mit fog tenni az albérletben...

Mit fog tenni az albérletben élő 60 éves férfi, ha kivágják a munkahelyéről? Hol fog lakni?

Figyelt kérdés

Az előbb már kiírtam ezzel kapcsolatban egy kérdést sajnos érdemi választ nem kaptam.

Azt megtudtam, h azért nem jó az albérlet helyett a saját lakás, mert ki kell festeni.

Mielőtt megkérdeznétek, én se vágom, h mi köze van ennek a kérdéshez.

2014. júl. 20. 22:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
13%
Elvileg 60 évest nem rúghatnak ki. A törvény szerint ún. védett korú. Ha valóban kirúgják, akkor lehet menni a munkáltatót perelni sok pénzzel a munkaügyi bíróságra.
2014. júl. 20. 22:20
 2/12 anonim ***** válasza:
57%

Nem tudsz szöveget értelmezni?

Nem azt írtam, hogy azért nem jó a saját lakás, mert ki kell festeni.

Csupán elég részletesen leírtam, hogy a saját lakásra sokkal többet kell az évek során költeni, mint egy albérletre. Mindegy, hogy albérletben vagy saját lakásban lakik valaki, ha elveszti az állását, mert akkor a saját lakásban sem tudja fizetni a rezsit.

2014. júl. 20. 22:24
 3/12 A kérdező kommentje:

Csődbe mentek.

Ilyenkor mit perelsz??

Másodiknak meg üzenem, h ha festeni kell szóljon lemegyek, kifizetem neki azt a 4 vödör diszperzitet.

Viccet félretéve, mi az a költség, ami albérlet esetén nincs meg, de saját lakás esetén igen?

Meg mekkora összeg?

Úgy beszélsz, mintha milliókról lenne szó!

Áruld már el nekem!

2014. júl. 20. 22:30
 4/12 A kérdező kommentje:

Arról nem is beszélve, h te minimum plusz 15 évig fogsz bérleti díjat fizetni.

És akkor te pofázol egy lakásfestés miatt???

Menthetetlenül hülye vagy...

2014. júl. 20. 22:37
 5/12 anonim ***** válasza:
60 éveseket nem rúgnak ki, úgy ahogyan az első írja. Ha mégis akkor meg jól jár.
2014. júl. 21. 00:51
 6/12 anonim ***** válasza:

ma 00:51

De ha csődbe megy akkor pl mi van? Ok nem rúgják ki, de akkor hova megy be dolgozni? felszámolt épületbe? És kitől kapja a fizetést? Akiket már megszüntettek?

2014. júl. 21. 03:23
 7/12 anonim ***** válasza:
27%

Albérletben a felújítási, karban tartási munkák költségét a tulajdonosnak kell állni. Csak akkor kérheti a bérlőtől, ha az okozta a kárt.

A lakásom kifestéséhez NEM elég néhány vödör diszperzit.

A szomszédom most festeti ki belülről a házát. Kb. akkora, mint az enyém. A falak, radiátorok, ajtók-ablakok festésére az árajánlat félmillió Ft.

Ezt is vállalnád?

Csak néhány dolog, amit az utóbbi években csináltatnom kellett:

Az udvari vízcsap szelepe elromlott. Mire észrevettük, hogy mellette áll a víz, 40.000.- Ft-os vízszámlám lett. A csap megjavítása munkadíjjal együtt 25.000.- Ft.

Vagy: a bojlerem nem fűtött rendesen. Azt hittem, hogy csak vízköves. Kiderült, hogy egy kis alkatrész ment benne tönkre. A kicserélését, megjavítását egy nagyon jó barátunk végezte. Még így is 15.000.- Ft volt.

Vagy a konyhai mosogató csapja romlott el. Az új csap és a munkadíj 20.000.- Ft volt.

Vagy az utcai szoba redőnye mondta fel a szolgálatot. Két ablakra új redőny 80.000.- Ft volt.

A gázkazánt évente felül kell vizsgáltatni. Ez általában 8.000.- Ft. De 3 éve egy alkatrész ment benne tönkre, ami külön 30.000.- Ft volt.

Ilyen költségek egy albérletben nem a bérlő költségei.

Mivel nem vagyok tőkepénzes, ezek a tételek is nagyon megterhelik a pénztárcámat.

Egy családi házban NEM csak a festés költségei vannak.

2014. júl. 21. 06:56
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

"Viccet félretéve, mi az a költség, ami albérlet esetén nincs meg, de saját lakás esetén igen?"

Ennyire nehéz? A lakás ára!!!!

2014. júl. 21. 09:20
 9/12 A kérdező kommentje:

Édes Istenem.....

Jó inkább, hagyjuk itt a baj nem kicsi:)

Erősen látszik, h a gondolkodni képtelenek választása a "lakjunk 80 évig albérletben".

Ha esetleg viszont valaki tud válaszolni a kérdésre, h mit fog tenni, szívesen várom, sajnos 3. napja nem kapok választ:D

2014. júl. 22. 06:48
 10/12 anonim ***** válasza:

A kérdésre a válasz, hogy lakjon ott, ahol tud. Menjen rokonokhoz, barátokhoz, hajléktalanszállóra. Amúgy senkinek nem kötelessége más lakhatásáról gondoskodni.

A 9-es kommentre reagálva, tegyük fle, hogy saját lakásod van, és elveszted a munkádat, és nem is találsz. Elmaradsz a számlákkal, a tartozást ráterhelik a lakásra, majd a végén elárverezik. Jobb a helyzet? Persze, hogy nem. Egy életet le lehet élni bérlakásban, mert mindig olyan lakást tudsz bérelni, amilyen kell. A saját lakás mánia csak nálunk van. Én bérlakásban lakom, a bérleti díj sokkal kevesebb, mintha törlesztőt fizetnék, így a különbséget megtakarítom, amire a bank kamatot fizet nekem, nem pedig én a banknak, mint a hitelnél. Persze 60 évesen már késő nekiállni, de ha fiatalkorban így kezdesz, akkor sokkal könnyebb lesz idősebb korban az élet.

2014. júl. 22. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!