Mit fog tenni az albérletben élő 60 éves férfi, ha kivágják a munkahelyéről? Hol fog lakni?
Az előbb már kiírtam ezzel kapcsolatban egy kérdést sajnos érdemi választ nem kaptam.
Azt megtudtam, h azért nem jó az albérlet helyett a saját lakás, mert ki kell festeni.
Mielőtt megkérdeznétek, én se vágom, h mi köze van ennek a kérdéshez.
Nem tudsz szöveget értelmezni?
Nem azt írtam, hogy azért nem jó a saját lakás, mert ki kell festeni.
Csupán elég részletesen leírtam, hogy a saját lakásra sokkal többet kell az évek során költeni, mint egy albérletre. Mindegy, hogy albérletben vagy saját lakásban lakik valaki, ha elveszti az állását, mert akkor a saját lakásban sem tudja fizetni a rezsit.
Csődbe mentek.
Ilyenkor mit perelsz??
Másodiknak meg üzenem, h ha festeni kell szóljon lemegyek, kifizetem neki azt a 4 vödör diszperzitet.
Viccet félretéve, mi az a költség, ami albérlet esetén nincs meg, de saját lakás esetén igen?
Meg mekkora összeg?
Úgy beszélsz, mintha milliókról lenne szó!
Áruld már el nekem!
Arról nem is beszélve, h te minimum plusz 15 évig fogsz bérleti díjat fizetni.
És akkor te pofázol egy lakásfestés miatt???
Menthetetlenül hülye vagy...
ma 00:51
De ha csődbe megy akkor pl mi van? Ok nem rúgják ki, de akkor hova megy be dolgozni? felszámolt épületbe? És kitől kapja a fizetést? Akiket már megszüntettek?
Albérletben a felújítási, karban tartási munkák költségét a tulajdonosnak kell állni. Csak akkor kérheti a bérlőtől, ha az okozta a kárt.
A lakásom kifestéséhez NEM elég néhány vödör diszperzit.
A szomszédom most festeti ki belülről a házát. Kb. akkora, mint az enyém. A falak, radiátorok, ajtók-ablakok festésére az árajánlat félmillió Ft.
Ezt is vállalnád?
Csak néhány dolog, amit az utóbbi években csináltatnom kellett:
Az udvari vízcsap szelepe elromlott. Mire észrevettük, hogy mellette áll a víz, 40.000.- Ft-os vízszámlám lett. A csap megjavítása munkadíjjal együtt 25.000.- Ft.
Vagy: a bojlerem nem fűtött rendesen. Azt hittem, hogy csak vízköves. Kiderült, hogy egy kis alkatrész ment benne tönkre. A kicserélését, megjavítását egy nagyon jó barátunk végezte. Még így is 15.000.- Ft volt.
Vagy a konyhai mosogató csapja romlott el. Az új csap és a munkadíj 20.000.- Ft volt.
Vagy az utcai szoba redőnye mondta fel a szolgálatot. Két ablakra új redőny 80.000.- Ft volt.
A gázkazánt évente felül kell vizsgáltatni. Ez általában 8.000.- Ft. De 3 éve egy alkatrész ment benne tönkre, ami külön 30.000.- Ft volt.
Ilyen költségek egy albérletben nem a bérlő költségei.
Mivel nem vagyok tőkepénzes, ezek a tételek is nagyon megterhelik a pénztárcámat.
Egy családi házban NEM csak a festés költségei vannak.
"Viccet félretéve, mi az a költség, ami albérlet esetén nincs meg, de saját lakás esetén igen?"
Ennyire nehéz? A lakás ára!!!!
Édes Istenem.....
Jó inkább, hagyjuk itt a baj nem kicsi:)
Erősen látszik, h a gondolkodni képtelenek választása a "lakjunk 80 évig albérletben".
Ha esetleg viszont valaki tud válaszolni a kérdésre, h mit fog tenni, szívesen várom, sajnos 3. napja nem kapok választ:D
A kérdésre a válasz, hogy lakjon ott, ahol tud. Menjen rokonokhoz, barátokhoz, hajléktalanszállóra. Amúgy senkinek nem kötelessége más lakhatásáról gondoskodni.
A 9-es kommentre reagálva, tegyük fle, hogy saját lakásod van, és elveszted a munkádat, és nem is találsz. Elmaradsz a számlákkal, a tartozást ráterhelik a lakásra, majd a végén elárverezik. Jobb a helyzet? Persze, hogy nem. Egy életet le lehet élni bérlakásban, mert mindig olyan lakást tudsz bérelni, amilyen kell. A saját lakás mánia csak nálunk van. Én bérlakásban lakom, a bérleti díj sokkal kevesebb, mintha törlesztőt fizetnék, így a különbséget megtakarítom, amire a bank kamatot fizet nekem, nem pedig én a banknak, mint a hitelnél. Persze 60 évesen már késő nekiállni, de ha fiatalkorban így kezdesz, akkor sokkal könnyebb lesz idősebb korban az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!