Sok felvidéki magyar (ul beszélő) miért nem hajlandó megszólalni magyarul?
Én ilyen "problémával" nem találkoztam. Szlovákiában minden ember olyan nyelven szólalt meg, amilyenen tud és amilyenen kedve is tartja. Nekem ez a tapasztalatom.
Bár, ha pl. gúnyosan akarna engem valaki kényszeríteni, hogy pl. angolul beszéljek, akkor lehet, hogy én is szarnék a fejére.
Mert elnyomták őket.
Tudod,a szlovák fasiszta nyelvtörvények, Benes dekrétumok...
Próbálj meg magyarul beszélni Szlovákiában és meg tudod.
Már 20 évvel ezelőtt is veszélyes volt a magyar beszéd a Tátrában üdülve.
Félnek mi? :) Inkább szégyellik és inkább nem beszélnek magyarokkal magyarul, mert szégyellik, hogy az anyaországban milyen undorító mocskolódás megy mindig, gerjesztik a feszültséget.
Külföldön bármerre mentek, sok magyar nem szólal meg magyarul, meg úgy csinál ha magyar szót hall, mint aki nem érti.
Külföldön még inkább széthúznak a magyarok, fúrják egymást.
Milyen jó is az amikor állsz sorba a pénztárnál és a másik kasszánál hallod, hogy magyarul, hogy mocskolódnak, viselkednek állat módjára mások. Ilyenkor legyen kedved megszólalni magyarul...
A cigány szeret külföldön magyarul mocskolódni.
Ne aggódj a román is mindent megért amit magyarul mondasz neki, de a tetűje azt fogja mondani, hogy nincs autópálya matricája a benzinkútnál, hogy biztosan megbüntessenek... ha megszólalsz románul hirtelen lesz neki...
Olvass utána mit művelt felvidéken ez a senkiházu Benes és mit jelentenek a benes dekrétumok.
Mai napig ha magyar vevővel bolti eladóként elkezd az ember magyarul beszélni akkor ki fogják rúgni.
A németeknél meg lassan arabul is kötelező tanulni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!