Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Lehet még Magyarországból...

Lehet még Magyarországból királyság? Melyik az a párt, ami visszaállítaná Magyarországot királysággá?

Figyelt kérdés
És ha igen, akkor ki lenne a trónörökös?
2014. jún. 10. 20:20
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
63%
Mert mi a halálnak tartsunk el még egy királyi családot is? Nem dobunk ki így is elég pénzt az ablakon?
2014. jún. 10. 20:52
 12/25 anonim ***** válasza:
86%
Nem azért van gazdagság ott mert király van, hanem mert őket elkerülte a kommunizmus. Ha lett volna kommunizmus ott akkor be lógott volna a király vagy lelépett volna.
2014. jún. 10. 20:57
 13/25 anonim ***** válasza:
68%

Spanyolország mióta gazdag?

Az államforma és az ország gazdasági helyzete nem függ össze (amíg nem kommunizmus vagy diktatúra van).

A G20 országai közül egyedül a briteknél van király(né). De ott sem királyság van, hanem parlamentáris monarchia, tehát a parlamentnek nagyobb a hatalma a királyi családnál. Tehát ez nem igaz hogy a királyságok gazdaságilag előnyben lennének.

2014. jún. 10. 21:01
 14/25 anonim ***** válasza:
53%
Azért van gazdagság, mert szétgyarmatosították magukat, nem azért mert elkerülték a kommunizmust.
2014. jún. 10. 21:03
 15/25 anonim ***** válasza:
88%
A G20-ban tudtommal bent van Japán is, ami császárság, de az is parlamentáris monarchia.
2014. jún. 10. 21:04
 16/25 A kérdező kommentje:
#13: Én sem úgy értem, mivel tudom, hogy az országok gazdasága az ország földrajzától függ. Én úgy gondolom (nem tudom pontosan), hogy Spanyolország gazdag, hiszen egy félszigeten helyezkedik el, tehát körülötte tenger van, és így a halászati gazdasága fejlett.
2014. jún. 10. 21:04
 17/25 anonim ***** válasza:
61%
Rosszul tudod, az országok gazdasága nem a földrajzi adottságokon múlik.
2014. jún. 10. 21:20
 18/25 anonim ***** válasza:
2014. jún. 10. 21:23
 19/25 anonim ***** válasza:
34%

királyság = diktatúra

...

2014. jún. 10. 21:26
 20/25 anonim ***** válasza:
0%

A Jobbik-szavazók körében vannak olyan emberek, akik ideálisnak tartanák a királyi forma visszavezetését.De szerintük ez nem kellene magával hozza a Habsburgok restaurációját.

Mindenesetre érdekes, ha még lenne is lehetőség rá, ki ülne a trónra?Ez a degenerált fejű Habsburg György? :D

2014. jún. 10. 21:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!