Mi a véleményetek a 18 éves választójogi korhatárról?
Figyelt kérdés
#választójogikorhatár
2014. máj. 15. 17:24
11/17 anonim válasza:
"Én csak a nyugdíjasoknak adnék szavazati jogot. Ők már letettek valamit az asztalra. A húszéves jobbos taknyosok még nem."
http://www.youtube.com/watch?v=F4IxX_JmUEg&feature=related
Ja jó sokat tettek le az asztalra
12/17 anonim válasza:
Mivel a fizikailag észlelhető érés befejeződése (vagyis olyan felnőttformája lesz a kamasznak) nagyjából erre a korra tehető, ezért döntöttek így hogy teljes jogú állampolgára valaki az országnak. A szellemi (azon belül meg a társadalmi felelősségvállalásra érzett készség) meg hihetetlen nagy szórást mutat, amit egy korhatársávval nem igazán lehet korlátozni.
Tipikusan olyan konszenzus ez, amit bolygatni nem sok értelme van, mert ráépült egy rendszer aminek az újrarendezése több gonddal járna, mint az esetleges haszon.
13/17 anonim válasza:
Alacsonynak tartom. Felvinném legalább 23-ra. Egy többet tanult, többet dolgozott embernek több rálátása van a dolgokra, mint egy frissen érettségizett egyénnek. Ők jellemzően még nem alapítottak családot, nem keresnek, nem adóznak, nem nekik kell gazdálkodniuk, hanem a szüleiknek. Persze azért vannak kivételek is, de nem ők vannak többségben.
15/17 anonim válasza:
Én 35. betöltött életévhez kötném.
17/17 anonim válasza:
Én sikeres érettségihez, adózáshoz és egy "politikai teszt" (milyen pártok vannak, kik a képviselőik,stb.) megírásához közném.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!