Nemzeti érzelműek, ti miért tartjátok jobbnak/felsőbbrendűnek a magyarokat például az osztrákoknál vagy a svájciaknál, amikor ezek a társadalmak jólétibbek, mint a magyar?
Tegyük fel, hogy meg akartok engem győzni, hogy helyesen gondolkodtok és tényleg a magyar az übermensch és érdemes fanatikusan lengetni az árpádsávos zászlót, Kárpátiát hallgatni és címeres zokniban járni.
Mik lennétek az érveitek?
3 milliárd és 15 millió között azért van egy kis különbség. ... Bár elnézve a középkori gyarmatosítókat már az is csoda, hogy a magyar a Kárpát-medencében megtudott maradni. Etrusc és más ősi ragozó nyelveket teljesen eltűntek.
Amerikában is láthatjuk, mit csináltak az ősi nyelvekkel, kultúrákkal, alig pár 100 év alatt.
Megint én!
Nem akarom megítélni, hogy ki mennyit ért el meg ilyesmi... Látni kell viszont, hogy Európa közepén a nyugat, a kelet, és a balkán határán éltünk. Számtalanszor védtük Európát úgy, hogy a lengyeleken kívül nincs is senki, akire számíthatnánk. Hogy mire lehet büszke egy nép, abba beletartozik az egész kultúra, örökség, feltalálók, sportolók, meg sok egyéb minden.
Mint mondtam, nem akarom megítélni, hogy a franciáknak meg angoloknak több vagy kevesebb mindenre van joguk büszkének lenni, mivel véleményem szerint baromság ilyeneken gondolkozni... Tisztelek minden kultúrát, de ha egyszer magyarnak köpött ki a föld, akkor értelemszerűen a saját "fajtám" örökségére vagyok büszke...
Amúgy nem értem, hogy ez miért nem egyértelnű...
Egy magyar nemzeti érzelmű mégis kiket tartson "felsőbbrendűnek" (már ez röhejes amit előadtál)?
Azt hittem ezt annyi ésszel is fel lehet fogni mint amennyi neked van, de most csalódást okoztál szerintem mindenkinek. :)
Eszetlen makákó!
Ez ez egy Jobbik-ellenes provokáció!
Minket egyszerűen: elnyomnak!
LSD: 17% !!!
"1000 évet a Kárpát-medencében túlélni, rokon nemzet, szövetséges stb. nélkül nem nagy dolog Kedves Kérdező?"
Szépnek szép, de az angolok például egy időben leigázták a világ negyedét és ők uralták a tengereket is, a franciák elfoglalták majd egész Európát, a németek is, ráadásul ők túltették magukat 2 világháborún és ma az egyik legfejlettebb nép, a japánok is rengeteg mindenen mentek keresztül, például ők is rengeteg területet szereztek, majd jött a két atombomba, világháborús vereség, földrengések, Lengyelországot háromszor szétszedték a történelem során és most mégis itt vannak és erősek, az oroszok lerohanták Kelet-Európát és a világ legnagyobb állama az övék.
Még ezeregy dolgot fel lehetne sorolni, szóval még mindig nem értem, hogy mi miért vagyunk olyan különlegesek.
"Igazad van Kedves Kérdező, akkor mostantól legyél angol, francia, német, lengyel vagy ami csak tetszik!"
Miért lennék? Én nem tartom ezeket a népeket különbnek a magyarnál, ahogy ti a magyart különbnek tartjátok a többi népnél. Szóval nekem teljesen tök mindegy, hogy mi vagyok, attól nem leszek jobb ember, hogy holnaptól hollandnak vallom magam és büszkén verem a mellem, hogy "húúú a hollandoknak 100 éve még milyen nagy gyarmatbirodalma volt, bezzeg a magyarok nem voltak ilyen istenkirályok és nem gyarmatosítottak területeket, fúúú de kemény, hogy holland lehetek, büszke vagyok magamra!).
"Szégyen ahogy a hazádról gondolkodsz!"
Szerintem meg az a szégyen, hogy egy nagy rakás ember fanatikusan hisz valamiben, amit még normálisan megmagyarázni sem képes.
Kedves Kérdező!
Neked előnyöd van a történelem során elszenvedett atrocitások során, de Mi képrddőleg vonunk!
Hova!?
És Miu?
Lett az a nagy érzelem??!
--
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!