Mennyire reális ezen weboldal politikai kategóriájának (a többi kategóriáról nem tudok nyilatkozni mert azokat nem látogatom) százalékokban kifejezett úgynevezett tetszésindexe és egyáltalán van-e értelme ennek a"százalékokban mért szavazásnak"?
Nem magam miatt értetlenkedek(én akármit publikálok az alapból 0%-os tetszésindex-el bír!)hanem egyszerűen azt veszem észre hogy...
Aki(függetlenül attól hogy hová-mely eszmerendszerhez tartozik!!!)nyiltan és kendőzetlenül illetve SUMÁKOLÁS NÉLKÜL fejti ki a véleményét annak a"jutalma"a lepontozás. Aki pedig körülír...nem kötelezi el magát...SUMÁKOL annak a"jutalma"a magas pontszám-mármint magas százalékban kifejezve.
Érdekes...
Illetve nem is érdekes hanem szomorú.
Én mostantól csak azok véleményét figyelem(mégha nem is értek vele egyet!)akik 30-40%alatt vannak de maximum 50%. Aki 50% fölött van az gyanús...az mellébeszél. Annak nincs kiforrott véleménye...az"tesze-tosza"...stb.
Na persze sose legyen nagyobb bajunk minthogy le vagyunk pontozva...:-)
Egyszerűen feltünt.
Feltünt hogy akinek a mondanivalója konkrét az kis pontszámokat kap aki pedig...na de fentebb már leírtam.
Kívánom(tiszta szívvel!)a pontozással SZÓRAKOZÓKNAK hogy sose legyen nagyobb örömük minthogy azt pontozzák le akinek van véleménye(most az mindegy hogy mi)és azt fel aki a semmit jól el tudja adni. Hogy mondd is valamit meg nem is-hogy a másik még véletlenül se tudja hogy ő(akit felfelé pontoznak)HOVÁ tartozik.
És hogy van-e a pontozásnak értelme?
Így-felelőtlen pontozgatva nem nagyon...
Vannak itt olyan témák, amikre ha nem "megfelelő" választ adsz, akkor ezerrel pontoznak lefelé.
Ilyen pl a fű legalizálása, akárhol megnézheted, aki ellene van 0-20%on van a válasza. Egyszer én hozzászóltam, hogy szerintem azért nem kène, mert most is látok nem egy olyat, hogy a kis h..lyegyerekek betépnek, aztán még ráisznak fél liter pálinkát, ha még könnyebb lenne szerezni, akkor több ilyen eset lenne. Na ez kb 10%-on volt. :D
Meg ott van a melegházasságos téma, ott mindig összegyűlnek a melegek és pontozzák azokat, akik nem értenek egyet a melegházassággal.
Meg még a cigányos témák ilyenek. Ha felrak egy kérdést valaki ezzel kapcsolatba akkor ha elmondod a tapasztalatod általában 90-100% a hsz. Bár itt az kicsit meglepő, hogy azok is 70 körül vannak, amiknép annyi van hogy le kéne lőni őket vagy kizavarni Indiába. Azért ezekkel nem értek egyet, pedig nekem is van egy pár rossz tapasztalat. Na és itt meg általában azok vannak lepontozva, akik jönnek a rasszistázással meg hogy nem is ilyenek a cigók, stb..
Van még 1-2 ilyen téma, amiknél vagy 100 vagy 0%-os válaszokat szerezhetsz. Meg vannak a megoszlók, ahol 40-60 körül van kb mindenkié.
Plusz még olyan is van, mint ez a kérdés, ahol akármit válaszolsz 50 alatt lesz a %. :D
Na ennyit erről, sok értelme nincs tényleg a pontozásnak. De azért általában úgy vettem észre, aki 40% alatt van összesítésben, az tényleg csak provokálni jár ide. Vannak persze kivételek.
Először is, a pontozás a válasz hasznosságát méri az üzemeltetők elképzelése szerint. Ez viszont feltételezi a felelős döntést arról, hogy a válasz valóban hasznos-e.
Másodszor, a pontozás akkor méri a "hasznosságot", ha a pontozó kellő felelősséggel jár el. Itt erről megközelítőleg sincs szó. A felelős pontozás nemcsak egy bizonyos értelmi szintet tételez fel, hanem egy bizonyos empátiát is.
Harmadszor, a politikában is lehetne ugyan "hasznos" válasz (amikor valamit megvilágítanak), azonban a jelenlegi közszemlélet szerint aki ugyanazt mondja, azt szeretni kell, aki mást, azt gyűlölni. Mindegy, mi a tartalom. Bizonyos "kérdések"-ről eleve tudni lehet, miféle szándékkal tették fel, a válasz párthozzáállásából pedig látatlanban azt, "hány pontot ér".
Tehát a pontokat a politika rovatban különösen nem célszerű a hasznosság mérésének tekinteni, sokkal inkább azt mutatja, hány "párttárs" vagy "ellenző" olvasta.
Nézz körül a csajos oldalakon pl: családi kapcsolatok.
Ott is szembesülhetsz ezzel.
Talán a hiúság áll emögött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!