Szerinted a magyar foci jövője egy stadiontól függ?
Nem, és Schiffer András adott egy jó interjút korábban az ultrasliberinek, szerintem teljesen jól látja a dolgokat
" Nézze, a magyar futballt jelenleg a legtöbben egyszerű pénzmosdának használják. Ez tarthatatlan állapot. Az egész focink tele van kétes szándékú befektetőkkel, szerencsevadászokkal, és amíg ez így marad, addig komoly előrelépésre nem számíthatunk. Ezen sajnos a stadionrekonstrukciós program sem fog tudni segíteni, bármennyire is ezt helyezi előtérbe jelenleg a kormány.
- Akkor hol kéne elkezdeni a fejlesztéseket?
- Egyértelműen az utánpótlásnál. Például a hatéves unokaöcsém a Vasasban próbál focizgatni, és azért mondom, hogy próbál, mert a körülményeket látva sajnos már neki és a kortársainak is elképesztően nehéz kizárólag a futballra koncentrálnia. Ha lenne megfelelő utánpótlásunk, lenne focink is. Attól viszont nem lesz könnyebb a gyerekek dolga, ha ne adj Isten, felépül a Nagyerdei Stadion, vagy valamelyik másik pálya új beléptető-rendszert kap.
- Márpedig a kormány irányvonala most főleg ez.
- Igen, és ez alapvetően egy nagy probléma. Nagy monstreberuházások helyett a kis, helyi gazdaságokat kéne erősíteni, ez pedig községi szinten is megteremthetné egy erős magyar utánpótlás, és így egy erős magyar futballbázis alapját." [link]
Igen is, meg nem is. A mostaniak nem túl jók, de akik most 7-8-10 évesek, azoknak szokni kell az EURÓPAI színvonalat, hogy tisztességes, modern körülmények közt edzenek. Továbbá én eddig sosem jártam meccsre, de most alig várom, h elkészüljön az egyik stadion, és elmegyek egy-két meccsre. Eddig nem volt kedvem menni, lepusztult stadionok voltak, most meg megjött a kedvem, hatalmas élmény lesz, és végre nekünk is lesznek modern stadionjaink.
Egyébként nem vagyok hatalmas fan, követem a focit, de ennyi.
Köszönöm a gratulációt, nekem akkor is hatalmas élmény lesz, és ezeket a stadionokat megérdemlik a szurkolók, a fiatal kisgyermekek, akik ha felnőnek akkor tudnak majd normális körülmények között játszani, és megérdemli az ország is, hogy végre 30-40-50 év után mi is belekezdünk ezekbe a dolgokba, mert a szomszédos országaink közül, már mindenki megcsinálta, 15-20 stb.. évvel ezelőtt! :)
A magyar foci nem jó, sőt, egészen rossz, de a mostani fiataloknak kell egy körülmény, kell egy példa!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!