Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem fűtenek télen a...

Miért nem fűtenek télen a buszon? A 10 ezres bkv bérletbe nem fér bele?

Figyelt kérdés
1 órát utazok oda-vissza a buszon, nem mindegy,hogy milyen hőmérsékletben. Legutóbb konkrétan jégvirágos volt az ablak,és jéghideg az ülés. Tudom,hogy én csak egy egyszerű dolgozó ember vagyok akit letoj a bkv ,de azért mégis..

2014. márc. 3. 11:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%

Képzeld el, a 10ezres bérletbe NEM FÉR BELE!!!!

Ebböl elég a buszokat üzemben tartani, szervizelni, a személyzetet fizetni, így is elég szük a keret.

Mellesleg télen az emberek kabátban vannak, úgy is utaznak, ha a buszt fütenék, akkor utána kinn fagyna meg minden utas.

2014. márc. 3. 11:16
 2/12 anonim ***** válasza:
84%
Hát amíg az emberek egyharmada bliccel (0Ft-s bérlettel utazik), a másik harmada meg harmadárú kedvezményessel addig nem, nem fér bele.
2014. márc. 3. 11:19
 3/12 A kérdező kommentje:
Igen,de a milliós jutalmak beleférnek. Csak kicsit unom már,hogy azért fizessek 10 ezret hogy össezfagyjak (meleg pulóverben!!) a buszon. Nem tudom mi fér bele? Az,hogy rendszeresen akadozik? A hóban számtalanszor lebénul a közlekedés, 10 év kell egy metro megépítéséhez. Keveslem a szolgáltatást a pénzemért. Nem szeretnék a buszon megbetegedni,mert jutalmakra, meg saját zsebbe kell a pénz.
2014. márc. 3. 11:24
 4/12 anonim ***** válasza:
77%

Kedves válaszolók. Na nehogy már ne lehessen háborogni a buszon a jégvirágos ablak miatt, hogy az ember egy órát ül vagy álla dermesztő hidegben a pénzéért.

Gondolom nem lehet használni a fűtést, mert fogy a gázolaj, és szegény sofőrnek kevesebb jut a kannába.

Nem lehet fűteni, mert sok a bliccelő? Áruljátok már el nekem, hogy a távolsági buszon hogy tud valaki bliccelni? Ja hogy a helyi járatokon? Akkor nem megfagyni kell hagyni az embereket, hanem szét kell szedni a kettőt. Az nem olyan érdekes, ha két megálló alatt fázik valaki, no de egy órán át...

No meg igen, a több 10 milliós jutalmak. Azért álljon már meg a menet. Ha veszteséges valami, akkor mégis miből telik jutalomra.

Kevesebb üzemanyag lopás a sorőrök részéről, kevesebb prémium a vezetőségbe, máris lehet legalább 20 fokot csinálni a buszon.

2014. márc. 3. 11:36
 5/12 anonim ***** válasza:
37%

Meg ahogy a helyi kiskocsmában kiokoskodja a Józsi két kevert fölött, mi?

A kérdező kérdésben írt 10.000-s BKV-bérletével nehezen utazhat távolsági buszon, szóval a válaszod első fele hülyeség. A második is, de másért.

Szerinted attól még, hogy a sajtó csámcsog egy jót 5-10 top BKV menedzser éves bónuszain, az a pártíz millió egy 140 milliárdos költségvetésű cég működésére milyen hatással van? Elárulom, semmilyenre.

Tudod mi van igazi hatással? Ha naponta ezrek nem veszik meg az utazások párszáz forintos díját, és ezt havonta megismétlik 50x. Ugyanis bucikám évente 1,5 MILLIÁRD utazásra használják a BKV-t, több mint 5 milliárd kilométer megtételére.

Gondolom te az a típus vagy, aki inkább a politikusokat akasztaná lámpaoszlopra a vélt vagy valós adócsalásaik miatt, de közben azért elvárja, hogy a drága nép ugyanúgy kérhesse számla nélkül olcsósítva a piacon a ruhát meg a szerelőtől a javítást, mint eddig. Mert ugye az utóbbi nem okoz 1000x akkor kárt az országnak, ááá, nem.

A hőbörgési lehetőség, az a fontos, meg a benzinlopó sofőrök.

2014. márc. 3. 11:51
 6/12 anonim ***** válasza:
* a bliccelőknél természetesen nem ezreket, hanem százezreket akartam írni, az kicsit reálisabb.
2014. márc. 3. 11:56
 7/12 A kérdező kommentje:
ja értem,és a bliccelők miatt szívjon az is aki fizet..
2014. márc. 3. 11:56
 8/12 anonim ***** válasza:
50%

"ja értem,és a bliccelők miatt szívjon az is aki fizet.."

Igen, ugyanez a "fizetö" illetö van felháborodva, ha az ellenörök valakit felelöségre vonnak, mert nincs jegye/bérlete, hogy miért kell ez, amikor az az EGY jegy sem oszt, sem szoroz.

Ha a bliccelöket a "fizetös" utasok kapnák el, és jelentenek be, illetve a bliccelést nem "jó heccnek", meg "vagányságnak" tekintenék, hanem a társadalom elítélné öket, akkor nem lenne ennyi ingyenutazó, és a bejövö pénzekböl sokkal több jutna az utasok kényelmére, meg a buszokra.

Aki szerint meg a buszsoför ellopja az üzemanyagot és AZÈRT van hideg a buszod, próbáljon már meg egy picikét gondolkodni - mégha nem is igazán tud -, ugyanis a buszsoför napi 8-10-12 órát ül a HIDEG buszban, és ö az, aki tényleg átfagy közben. Ilyenn idióta soför nem létezik, aki pár ezer ft-ért megfagy és közben kockáztatja, hogy börtönbe kerül.

2014. márc. 3. 12:04
 9/12 anonim ***** válasza:

Az a vicc, hogy a fűtés lényegében nem kerülne semmibe.

A fűtés leginkább annyiból áll, hogy átmelegszik a motor és amikor bekapcsolod, akkor a rendszer ezen keresztül engedi be a kinti hideg levegőt és mire beér, addigra átmelegíti.

Ez tök ingyen van, csak be kéne nyomni.

2014. márc. 3. 15:42
 10/12 anonim ***** válasza:
9-es jó buta vagy
2014. márc. 3. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!