Járhat a szüleimnek bármiféle támogatás vagy segély? A többit lent részletezem.
1. Táppénz alatt nem lehet elküldnei senkit azalatt védve van - menj a munkaügyi bíróságra, elmondják, milyen pénzeket kell fizetnie kártérítésként a munkahelynek, aki megszegte munkálttaó kötelezettségeit - még a jogpontplusz jogászaihoz is fordulhatsz ingyen.
2. ha van lakásbiztosításotok, meg bármilyen biztosításotok, nézzétek meg jól, mert általában van ilyen betegségre valamennyi pénz.
3. Önkormányzatnál kért rendkívüli segélyt is, meg az alap szoc. ellátást is. Anyukád regisztrálhat álláskeresőként a Munkaügyi Központban, és azért is jár pénz.
Apukádnak mért kell amputálni a lábát? Cukorbeteg ?Van közgyógyellátása akkor?
"Táppénz alatt nem lehet elküldnei senkit azalatt védve van"
Mióta? Nagyon le vagyok maradva ha már ilyen törvény is létezik.
Az egészségpénztártól is lehet évente 1x segélyt kérni gyógyszerre. A nyomtatvány fenn van a neten.
itt megtalálod a tudnivalókat. Ha nincs közgyógyotok, akkor annak is érdemes utánanézni, mert az anyagi helyzetetek miatt valószínűleg jogosultak vagytok rá.
Édesapádnak jobbulást, nektek pedig kitartást kívánok.
4.: Amióta létezik munkajog.
Én még az 1992-es törvényekből vizsgáztam,
de most már a 2012. évi I. tv. van hatályban.
"a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év tartama alatt a munkáltató ugyan közölhet felmondást a munkavállalóval, ám a felmondási idő csak a védettséggel járó időszak leteltével kezdődhet el. Például, a munkavállaló egy kórházi kezelés után még három hónapig keresőképtelen. A munkáltató akár a kórházi kezelés ideje alatt is közölheti felmondását, ám a felmondási idő csak akkor veszi kezdetét, ha a munkavállaló meggyógyult és visszatért a munkába."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!