Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Járhat a szüleimnek bármiféle...

Járhat a szüleimnek bármiféle támogatás vagy segély? A többit lent részletezem.

Figyelt kérdés
Apukám bekerült a kórházba jan. elején amputáció miatt :( ő táppénzen van,mert ő már rég óta ott dolgozik,de anyukám az új munkahelyén akkor kb. 2-3hete dolgozott,de sajnos nem tudta elvégezni a munkáját 100%-osan(idegi állapota miatt) ezért elment táppénzre,és most elküldték a munkahelyéről. Azt szeretném kérdezni,hogy van -e valamilyen lehetőség valamilyen támogatásra vagy segélyre,mert sajnos nem állunk valami jól anyagilag és én még tanulok,csak amit kapok a sulitól szakmai pénzel tudom segíteni a szüleimet,pluszban tartósan beteg is vagyok és most sajnos a nem túl olcsó gyógyszereim megvétele is nagyon megterheli a családi kasszát.....

2014. febr. 2. 22:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
biztos lesz valami segély - önkorm.-> szoc osztályon kérdezd. Olyan is van, hogy ápolási segély
2014. febr. 2. 22:52
 2/11 anonim ***** válasza:
Önkormányzaton kell megkérdezni de van valami rendkívüli segély vagy mi a neve amit évente egyszer lehet kérni.
2014. febr. 3. 00:00
 3/11 anonim ***** válasza:

1. Táppénz alatt nem lehet elküldnei senkit azalatt védve van - menj a munkaügyi bíróságra, elmondják, milyen pénzeket kell fizetnie kártérítésként a munkahelynek, aki megszegte munkálttaó kötelezettségeit - még a jogpontplusz jogászaihoz is fordulhatsz ingyen.

2. ha van lakásbiztosításotok, meg bármilyen biztosításotok, nézzétek meg jól, mert általában van ilyen betegségre valamennyi pénz.

3. Önkormányzatnál kért rendkívüli segélyt is, meg az alap szoc. ellátást is. Anyukád regisztrálhat álláskeresőként a Munkaügyi Központban, és azért is jár pénz.

Apukádnak mért kell amputálni a lábát? Cukorbeteg ?Van közgyógyellátása akkor?

2014. febr. 3. 02:56
 4/11 anonim ***** válasza:

"Táppénz alatt nem lehet elküldnei senkit azalatt védve van"

Mióta? Nagyon le vagyok maradva ha már ilyen törvény is létezik.

2014. febr. 3. 03:44
 5/11 anonim ***** válasza:
A próbaidő alatt (3hónap) bármikor el lehet küldeni a munkavállalót illetve bármikor elmehet táp pénzel vagy anélkül.
2014. febr. 3. 06:55
 6/11 Andizsuzsi ***** válasza:

Az egészségpénztártól is lehet évente 1x segélyt kérni gyógyszerre. A nyomtatvány fenn van a neten.

[link]

itt megtalálod a tudnivalókat. Ha nincs közgyógyotok, akkor annak is érdemes utánanézni, mert az anyagi helyzetetek miatt valószínűleg jogosultak vagytok rá.

[link]

Édesapádnak jobbulást, nektek pedig kitartást kívánok.

2014. febr. 3. 10:52
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Utána járok,járunk anyuval a dolgoknak. Nem cukorbeteg,hanem érszűkülete van és nem vették időben észre.
2014. febr. 3. 14:06
 8/11 anonim ***** válasza:

4.: Amióta létezik munkajog.

Én még az 1992-es törvényekből vizsgáztam,

de most már a 2012. évi I. tv. van hatályban.

"a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év tartama alatt a munkáltató ugyan közölhet felmondást a munkavállalóval, ám a felmondási idő csak a védettséggel járó időszak leteltével kezdődhet el. Például, a munkavállaló egy kórházi kezelés után még három hónapig keresőképtelen. A munkáltató akár a kórházi kezelés ideje alatt is közölheti felmondását, ám a felmondási idő csak akkor veszi kezdetét, ha a munkavállaló meggyógyult és visszatért a munkába."

2014. febr. 4. 00:31
 9/11 A kérdező kommentje:
Voltunk bent anyukámmal,elintézni a dolgokat,és a rendkívüli segély alatt azt mondták,hogy max. 5000ft-ot(vagy értékű utalványt)kaphatunk,és ennyi a segítség amit maximum tudnak adni. Ami mondjuk még a 2db gyógyszer árát se fedezi a kb. 7-ből... :(
2014. febr. 5. 19:17
 10/11 Andizsuzsi ***** válasza:
De ez önkormányzati segély nem? Az eü. pénztárnál is próbálkozzatok. Bár sokat ott sem adnak, de azért a semminél nyilván több. És mindenképpen járjatok utána a közgyógynak, mert akkor a gyógyszereket, vagy egy részét ingyen kapjátok.
2014. febr. 6. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!