Nem unalmas, hogy a fizetések nagy része szociális kiadásokra megy el?
"Én megkaptam életem első havi fizetését"
No, akkor az elmúlt sok évben általam befizetett adóból tanultál, illetve a szüleid az általam befizetett adóból kaptak vissza pénzt amit rád költhettek.
Komolyra fordítva a szót: Valamennyi szociális ellátás mindenképpen kell, MINDEN ember életében van olyan időszak amikor ez jól jön. Ettől függetlenül én a munka alapú társadalom híve vagyok, tehát örülnék neki ha inkább az embereknél több pénz maradna és előtakarékossággal mindenkinek a saját felelőssége lenne az, hogy gondoskodjon magáról. Sajnos azonban egyelőre nem ez a tendencia, hiszen hatalmas méretű ingyenélő szavazóbázis van ebben az országban, akik miatt ezt nem lehet megtenni.
Nem az unalmas, hogy szociális kiadásokra megy, hanem hogy a nagy része magánzsebekbe vándorol, konkrétan "törvényesen" ellopják. Ha valóban minden levont forint értelmes célra lenne költve, tehát amire valójában befizetem, akkor nem sajnálnám.
Egyébként eddig mennyit fizettél te vagy a szüleid orvosra, kórházra, iskolára, közvilágításra az ház előtt, rendőrségre, tűzoltóságra, stb... Valamennyit biztosan, de hidd el, az is csak kis töredéke volt a valós árának.
Amúgy Isten hozott a nagy büdös valóságban! :))
De unalmas. Vagyis inkább felháborító.
Nálad mennyi a nettó/bruttó arány?
Mert volt ez még rosszabb is, a szoci kormány idején 50% körül volt amit elvettek, a szuperbruttóból számolva meg 60% felett, és ha nyernének a választáson, ugyanazt akarnák visszahozni a progresszív adózással.
Az ésszerű adófizetés 33% lenne (a szuperbruttóból számolva, tehát jelenleg a bruttó*1.27-nek az egyharmada), ennyinek elégnek kellene lennie az állami intézmények fenntartására és a nyugdíjasokra. Az ingyenélők meg dolgozzanak.
"..és olyan nyugdíjasokra akik nem szültek gyereket hogy adót fizessenek..."
Csak, hogy ne halj meg hülyén: A nyugdíjas, "aki nem szült gyereket" legalább annyi adót fizetett már, -mint te, eddigi életed során!
Nem baj barátom, majd megnyugszol. Egyszer talán azt is belátod, a világ működik valahogy, de semmiképpen se a te elképzeléseid szerint.
A fizetésed egyébként: 16% adó, 10% a saját majdani nyugdíjad előtakarékossága, 7% az egészséged megőrzéséhez szükséges intézmények és dolgozóik finanszírozása. Ezen túl, fizethetsz még különböző önként vállalt dolgokra, mint szakszervezet, önkéntes nyugdíjpénztár, és hasonlók.
A nyugdíjasok 35-45 éven át fizették a nyugdíjilletéket, azt kapják mindössze vissza. Neked semmi közöd ahhoz, és a kezedre csapnak, ha piszkálod.
Feltehetően én is fintorognék a közeledben (bár igyekeznék palástolni), azt viszont tudnám, hogy a munkahelyek - közvetett - biztosításának a kötelezettsége az államé. Többek között az adódból. De te ezt úgy se értenéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!