Vannak még ilyen magyarok?
Nagyon ritka az ilyesmi.
Mondjuk csodálom, hogy a fiatal férfit nem perelték még be rasszizmusért vagy hasonlóért.
Nem akarom fényezni magam, de én is segítettem már ki egy fiatal lányt, két erőszakos kisebbséghez tartozó bántalmazta.
Ez a két oldal a hitelesség mintapéldája....
ezt mondta ez a férfi:
„Akkor hoztak be éppen ellátásra egy ittas, balhézós férfit, aki az ápolókkal küzdött. Mi még a röntgenre vártunk, amikor ő már végzett, aztán kifelé menet, ahogy ment a folyosón, berúgta a kijárati ajtó ablakait. Mindenki megrökönyödött!”
Hol van ebbe az h cigány volt a részeg ember? Ez a két oldal már egyből cigányoz, de nem is tudják mi van a sok birka meg béget együtt. Egyébként miért fontos kiemelni a cigányt?
Alfahír, hunhír pffff...
Ha nem lenne a történetben legalább egy cigány, le se hozták volna.
A fiatalember természetesen a szememben is példásan cselekedett.
Korrekt ember, szerintem is.
"Mondjuk csodálom, hogy a fiatal férfit nem perelték még be rasszizmusért vagy hasonlóért. "
ha ezen csodálkozol, akkor most vond le a tanulságot: aki egy bűnözőt megállít, SOHA nem fogják elővenni rasszizmusért. Azt veszik elő rasszizmusért, aki mást az etnikuma miatt bánt. Sok ezzel ellentétes városi legenda terjed, de ez az eset is jól mutatja: aki korrekten jár el, az soha nem lesz rasszista senki szemében.
"Azt veszik elő rasszizmusért, aki mást az etnikuma miatt bánt"
mert a cigány a fehérembert mért bántja? én még cigányt nem láttam aki egy másik cigányt vert volna meg.
"mert a cigány a fehérembert mért bántja? én még cigányt nem láttam aki egy másik cigányt vert volna meg."
Volt már olyan is, hogy cigányt vettek elő rasszizmusért, de nem jellemző. Általában kimutatható, hogy őket elsődlegesen a pénz motiválja, ezért rablásért szokták elítélni őket, nem pedig közösség tagja elleni erőszakért. A motiváció a kulcsa az egésznek.
(Az egy furcsa fordított logika, hogy azért rasszista valaki, mert nem pont ugyanahhoz a közösséghez tartozó embert bánt, mint ahova ő is tartozik. Ha cigányként azért verne meg valakit, mert cigány a másik is, az ugyanúgy közösség tagja elleni erőszak, az teljesen mindegy, kit _nem_ vert meg, az számít, _miért_ verte meg azt, akit megvert.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!