Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ebben az országban miért kap...

Ebben az országban miért kap rengeteg ember kevesebbet mint egy átlagnyugdíjas, holott még csak most kezdené el az életét?

Figyelt kérdés
Nem unjátok már hogy mesterségesen a nyugdíjasok vannak a legjobban tartva? a családomban az öregek közül érdekes módon egy embernek sincs 100 ezer alatti nyugdíja pedig mindenki sima melós volt a kádár érában. a fiatal ismerőseim közül pedig kb egy se keres ennyit, már ha van munkájuk. ez igazságtalan szerintem.

2013. szept. 21. 00:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
36%

Egész egyszerű.

Úgy beszélsz a helyzetedről, mintha ez tök átlagos lenne Magyarországon, h iskola mellett 200 ezret keres valaki.

Az ilyen emberektől meg hányingerem van, mert marha értelmesnek hiszik magukat, közben meg a beképzeltségtől meg a büszkeségtől nem látnak tisztán.

Főleg, h a te sztorid is erősen a kajli felé hajlik ezzel a titkolózással.

2013. szept. 21. 18:31
 12/18 A kérdező kommentje:
gondolom valami IT melója van. azoknak szokott ekkora arca lenni. megnézném az ilyenek arcát akkor ha egyszercsak nem szolgálná ki őket a húspultos, postás, ügyintéző, banki alkalmazott, vagy bárki, akinek nem aktuális "sztár"szakmája van és nincs szétfizetve. gyorsan rájönnének hogy a világ nem csak róluk szól.
2013. szept. 21. 18:44
 13/18 anonim ***** válasza:
84%

Ezt mondom, h annyi esze már nincs, h átlássa, h Magyarországon a rendőrtől kezdve a tanárig, az orvos, a postás, a bolti eladó stb nincs megfizetve.

Lehet vergődni, h tanuljon tovább, de nem lehet mindenki mérnök meg infós.

Főleg, h elvileg ő Mr. Értelmiségi, ennek ellenére ő az, aki úgy gondolja, h ha valaki nem vágja a programozást, matekot akkor már dögöljön éhen...

Szánalmas...

2013. szept. 21. 18:58
 14/18 anonim ***** válasza:

Félreértettetek. Csak szünetekben illetve vizsgaidőszakok végén szedek össze ennyi pénzt, egyébként természetesen munkaidő arányosan kevesebbet. Néhány hetente meghirdetnek olyan diákmunkákat amik az enyémnél jobban fizetnek tehát annyira azért nem lehet nagy szám. Lehet, hogy átlagon felüli, ezt nem állítottam, de az igaz, hogy 100 ezer fölött azért a többség megkeres. Az pedig nem igaz, hogy a nyugdíjasok nagy része 100 ezer fölött kapna... Nagyon nem igaz.

Mivel dolgoztam már külföldön is, nagyon is tisztában vagyok vele, hogy ottanihoz képest mennyire nem vagyunk megfizetve. Hiszen ott betanított irodai munkát végeztem, és az órabérem az itteni komoly képzettséget igénylő munkám órabérének csaknem négyszerese volt...

2013. szept. 21. 20:29
 15/18 anonim ***** válasza:
58%

"Lehet vergődni, h tanuljon tovább, de nem lehet mindenki mérnök meg infós.

Főleg, h elvileg ő Mr. Értelmiségi, ennek ellenére ő az, aki úgy gondolja, h ha valaki nem vágja a programozást, matekot akkor már dögöljön éhen...

Szánalmas..."

Hol írtam ilyet? Amúgy sok sok bölcsész ismerősöm van aki legalább kétszer annyit keres mint én. Igaz komoly cégeknél. Szóval nem csak az informatikával lehet jól keresni. Az én fizetésem csak diákmunka környezetben kiemelkedő, de amint mondtam még itt is előfordul, hogy jelentősen többet keressen valaki. Egy ismerősöm, aki egy nagyobb üzletben pénztáros, havi nettó 150-170 ezer között szokott keresni szóval még erre is van példa... Nem annyira homogén a piac ahogy ti látjátok. Az átlagfizetés valóban alacsony, de azért vannak olyan cégek, amik normálisan fizetnek. Igaz, a többségüknek jelentős külföldi érdekeltségük van.

2013. szept. 21. 20:32
 16/18 anonim ***** válasza:

Hol van az a nagyobb üzlet???:)

Te mit csinálsz?

Sok a mellébeszéd, ami mögött nincs semmi.

Ilyet én is tudok....

2013. szept. 21. 20:42
 17/18 anonim ***** válasza:

" Főleg, h elvileg ő Mr. Értelmiségi, ennek ellenére ő az, aki úgy gondolja, h ha valaki nem vágja a programozást, matekot akkor már dögöljön éhen... "

Nehogy azt hidd, hogy az átlag bölcsész vagy gazdász hallgató olyan nagyon ért valami szakmába vágó tárgyhoz, vagy humán területhez!

Ahogy a mérnök és infós hallgatók zöme is segghülye a programozáshoz és a matekhoz.

A különbség az, hogy ezek az emberek a bölcsész/gazdász szakokon diplomásak lesznek, az infós meg mérnök szakokon viszont lemorzsolódnak.

Ez is egy elég komoly oka annak, amiért egyik papír "forintosítva" is többet ér a másiknál.

2013. szept. 22. 00:12
 18/18 anonim ***** válasza:
Még valami: a világ nem az erőfeszítést díjazza, hanem a konkrét eredményeket.
2013. szept. 22. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!