A Csendes óceán élővilágának valóban befellegzett?
Nagyon szeretem a halat, de már meg kell gondolnom, vásárolok-e konzervet. A származási hely el van ködösítve.
A híradásokban elég gyakran lehet olvasni, hogy a japánok száz számra verik agyon a delfineket, csak úgy hagyományból, sportból. Vadásznak a bálnákra, "tudományos vizsgálat"! céljából. Vadásznak a cápákra, az uszonyukért. Az amcsiknak nem érdeke, hogy helyre rakja őket, elvégre Japán gazdasági nagyhatalom, a profitéhség pedig mindent felül ír.
Most is azon mesterkednek, hogy az arab világban kirobbantsanak egy harmadik világégést, végül is a fegyvergyártás a legnagyobb profit.
Nem, az általad emlitett hiroldal kicsit eltúlozza az információkat. Valóban került a Fukushimai erőmű hűtésre használt és a talajvizéből is az óceánba, viszont ha az óceán nagyságát nézzük akkor nem keletkezik számottevő kár. Azt ne felejtsük el, hogy a japánok folyamatosan mérik, felügyelet alatt tartják az erőművet (és persze hűtik is). Náluk mindennapi étel a hal és a hinárfélék/ algafélék plusz kagylók, halak, szóval folyamatosan ellenőriznek mindent - és persze mióta közölték ezt a hirt azóta is ugyanazt eszik.
A magyar konzerveket meg hasonlókat meg nyugodtan lehet enni, attol aztán tényleg senkinek nem lesz baja.
Ugyanugy azt is tudjuk, hogy a CSernobili katasztrófa után a Földközi-tengerbe ömlött a cucc, mégse pusztult ki az ottani élővilág.
Ja, és nem verik agyon a delfineket, nem tudom ezt ki honnan szedte..
"Ja, és nem verik agyon a delfineket, nem tudom ezt ki honnan szedte.."
A Spektrumon és a Nat Geon többször is játszották, rejtett kamerás felvételről.
PIROSKÉZ NYOMÁS!!!!
A japánok nem verik agyon a delfineket. Persze te ezt jobban tudod a spektrumból..
Én Japánban élek, itt a delfineket senki nem bántja, mert szigoruan védettek, nagy büntetéseket von maga után az ilyesmi. A kinaiak és a koreaiak lehet csinálnak hasonlókat.
Az óceán szempontjából annyit számít, mint az, amikor belepisilek a Balatonba.
A japánok persze - elsősorban a pár száz kilométeres sugarú környék - megszívják, mert az ő talajvizük tocsog a sugárlében, és ők majd azt fogják inni, mert már nincs más. Egy olyan szigeten, pláne tengerpartra atomerőművet építeni, amelynek nyelvén külön szó van a cúnamira (mi is azért hívjuk így, mert nekünk nem volt erre külön szavunk), ez legalábbis megfontolatlanságra vall. Az ember pont egy olyan élőlény, amelyik viszonylag érzékeny a sugárzásra. (Ebben a koncentrációban nem halomra pusztul tőle, hanem pár évtizeden belül rákot kap.) Más élőlények sokkal kevésbé azok; a legtöbb növénynek nincs vele baja, a medveállatka 40000-szer annyit elbír belőle, mint mi.
Szóval, ezt még jobban fogja tűrni a Csendes-óceán, mint a pár ezer négyzetkilométeres szemétszigeteket és olajfoltokat. Én a japánok miatt jobban aggódnék. Ezt a szivárgást leginkább "egyszer használatos" munkásokkal lehetne elfojtani - de kit küldesz be a zónába repedést keresni, gátat építeni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!