Szerintem kb. azért, amiért tőlünk keletre Sztálin is népszerű mindmáig, pedig ő is egy véreskezű gyilkos volt!
Mindketten azt "adták" az "átlagembernek", amire az mindig is vágyott: egyszerű, áttekinthető parancsokat, világos ellenség-képet, nem utolsó sorban hamis, demagóg "nemzet-tudatot", aminek a valódi nemzeti elkötelezettséghez persze semmi köze sem volt.
És még egy dolog: levették az önálló gondolkodás "terhét" az emlitettek vállairól, amit azok hálásan fogadtak.
Véleményem szerint gyűlöletes alak volt mind a kettő (számos társukkal - pl. Mao, Pol Pot, Ceau, stb. - egyetemben)!
#9:
50 MILLIÓ EMBER?
Ha a háborúra gondolsz, akkor az összes uralkodó, kezdve Árpád fejedelemtől, csicska Bush-ig bezárólag mindenki gonosz.
Nem jóbarát, a háborút nem azért vívják, mert mindenki lelke rózsaszirmokkal van telehintve, nem.
Az ember gyarló, amíg három lesz belőle a földön, addig lesz viszály, harc. Ilyen az emberi természet.
Nem állítom, hogy ettől létjogosultsága volna a háborúknak, de egy háborút szító embert kiragadni a tömegből...
Az alattam lévő felhozta Sztálint pl.
Ha csak az áldozatok számára gondolunk... Sztálin a saját népét irtotta nem kisiskolás fokon... már csak ezért is kevésbé rühellem Hitlert.
Amennyiben a zsidószámokra gondolsz, az 50 millió darab, röhej.
Voltam Auschwitz-ban, ott nem csak zsidrákok voltak, hanem mindenki, aki a rendszer ellen volt. Külön volt cigánybarakk, minden nemzettől és külön-külön a nemzetek.
A magyar barakkban pl. nem csak zsidó volt, hanem a rendszert kiszolgálni nem akaró mérnök is.
És tudod miért rühellik őket évezredek óta.
Pont azért, amit ma is muvelnek. Kihasználnak mindent és mindenkit a saját hasznukra... ahogy Hitlert és a második VH-t is.
Holokauszt... meg a faxom. Nem kizárólag zsidókat öltek azokban a táborokban és hozzáteszem Egyiptomban, Angliában... mindenhol rühellték őket.
Mi még javában a tatárokkal voltunk elfoglalva, mikor Londonba csak sárga csillaggal léphetett be zsidó.
Hozzáteszem, nem vagyok meggyőződve arról, hogy minden úgy történt, ahogy tudjuk. Simán el tudom képzelni, hogy a háttérbol irányították az egész 20. századot a tudjuk kik.
#10:
Egyetértek.
#15:
Nem is tart soká ez az őrület, amit művelnek.
ÉS akkor az én válaszom:
A gyakorikérdések hirlevelében volt a kérdésed, számos többivel együtt.
A "feletted lévő" kérdés így szól: Miért lepik el az ázsiaiak és az afrikaiak Európát?
A válaszom neked az, hogy ha tényleg szeretnék Hitlert, ez a kérdés el sem hangzott volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!