Mi lesz a luxusáfából?
Orbán a mai interjúja szerint nem tett le róla, és a jövő évi költségvetésbe már betervezik a 30-35 %-os áfát az állítólagos luxuscikkekre.
Nem érint, mert nem veszek luxuscikkeket. Mi számít bele egyáltalán? De magas az adó, ezért aki vesz, az külföldről fog vásárolni, mert onnan olcsóbb még szállítással együtt is.
Én is így teszek már most is műszaki cikkek esetén, bár itthon az árak nem csak az áfa, hanem a kereskedők pénzéhessége miatt is magasak.
Most akkor mégis csak büntetni akarja a magas keresetűeket?
Ki érti ezt... :D
Én személy szerint mondjuk ősz vége felé lőttem volna el a dolgot, minél közelebb a választásokhoz.
Jó kérdés, hogy mi lesz ebből, mert -ahogy a cikk is írja - adóharmonizáció miatt nem lehet plusz egy ÁFA-kulcs az EU-ban. Hogy megoldható-e valamilyen extra adó kivetése, mint pl. az egészségügyi adó esetében, nem tudom - ez az adójogászok dolga.
De ez szerintem inkább csak kampánytéma, hogy jelezzék a "kisemberek" felé, hogy bizony nem hagyják ám, hogy a gazdagok csak úgy dőzsölhessenek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!