Akkor most mégiscsak Hitlernek volt igaza?
Szerinte az élet szakadatlan harc,ahol a természet törvényei uralkodnak: az erős elnyomja a gyengét,az okos a butát,a tehetséges és szorgalmas ember/nép a semmirekellőt. Tehát úgy mint a természetben,az életképtelen szelektálódik,az életképes megmarad,továbbfejlődik.
Hitler szerint:"figyelembe kell venni a természetet". És ha megnézzük,minden a természet elvei alapján valósul meg,valóba.
A fasizmus szerint összpontosítani kell,és győzelemre vinni az erőt. Ez sokkal reálisabb kép,mint amit a többi eszme tár elénk,tudniillik,hogyha megnézzük a mai kapitalizmust-itt is a nagy versenyben elnyomjuk egymást,csak kb. nem nemzet nyomja el nemzetet,hanem ember az embert,vállalat a vállalatot,férfi a férfit,tehetségesebb a tehetségtelenebbet. A történelem során pedig mindig is így volt. Illetve a többi eszme?
Kommunizmus?-megvalósíthatatlan egy tökéletes társadalom
liberális demokrácia-nem veszi figyelembe a TERMÉSZET törvényeit (pl. ha betegen,nyomorékon születik egy gyermek,akkor nem altatjuk el örökre,hanem -a mai furcsa felfogás alapján- bármi áron életben tartjuk,hogy majd egész életén keresztül gyógyszereken éljen,nyomorékon szegény,betegen,stb... Tehát nincs szelekció!;az emberi test mindenféle méreggel van teletömve(isszuk a kólát,esszük a műanyag-kaját,a vegyszert);a lelkek is eléggé meg vannak mérgezve
a liberalizmus egy szép eszme: mindenki egyenlő,nem számít a másság. Azonban a liberalizmus miatt van a nagy arab-muszim,stb bevándorlás Európába,és sok más probléma is.
"Az erősnek segítenie kell a gyengét szerintem."
Az túlnépesedéshez vezetne.
Az a gond, hogy az az erő, amit összpontosítani kellene nem egy irányba hat. A társadalmon belül sokan sokféle cél érdekében küzdenek és néha ezek a célok egymásnak ellentmondóak. Nincsen olyan homogén társadalom, amit gond nélkül egységbe lehetne foglalni. Erőszakkal lehetséges csak, egy erőszakra épülő társadalom viszont nem a legkellemesebb.
Illetve mi van akkor, ha a betegek életben tartását úgy fogjuk fel, mint az emberi faj győzelmét a halál felett? Akkor mi, az erősebbek nyertünk és az egész igazolhatóvá válik.
Hát igaza volt végülis, de szerintem ő sem így gondolkodott legelőször. Szerintem fiatalabb korában még nagyon idealista ember volt, de aztán rájött, hogy még sem olyan könnyen működnek a dolgok, ahogy ő azt elképzelte a fejében és akkor vált ilyen elkeseredetten erőszakossá és kegyetlenné.
Olvastam August Kubizek könyvét, ő volt a gyerekkori egyetlen barátja 1904 és 1908 között. Itt Hitler még nem volt erőszakos és kegyetlen, csak később lett az.
Az én véleményem az Hitlerről, hogy mindig is foglalkoztatta őt a világ jobbá tételének a gondolata, csak mivel idealista hozzáállással nem jutott semmire az életben és csak azt látta, hogy az viszi valamire is, akinek erős az akarata és keményen nekimegy az embereknek, ezért előbb-utóbb beleőrült ebbe és ő is ilyenné vált.
Ebből látszik, hogy Hitler az állatvilág tagjának képzelte magát és nagy eugenetika mániás is volt.
Én meg embernek képelem magamat. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!