Miért fogy a népesség a fejlett országokban?
"Szóval akkor természetszerű, hogy ha egy társadalom elér egy bizonyos szintet, akkor kipusztul?"
Nem, csak csökken valamelyest a túlnépesedés.
"Nem, csak csökken valamelyest a túlnépesedés."
Ezt nem értem, elmagyaráznád?
Én úgy látom, hogy ha egy társadalom elér egy fejlettségi szintet, ahol tulajdonképpen az a fontos, hogy minden hétvégén buliban legyél, drága ruháid, telefonod, autód, lakásod legyen, minél kevesebbet dolgozz és minél több pénzed legyen, legyél önimádó, akkor az a társadalom elpusztul, mert férfiak és nők képtelenek egymást elviselni az egoizmus miatt, nem házasodnak meg, nem nemzenek gyermekeket, mert az ugye rengeteg idő és energia és le kell magadat kötni, stb...
Ezek elég nagy problémák ahhoz, hogy lecsupaszítsanak egy társadalmat.
"Én úgy látom, hogy ha egy társadalom elér egy fejlettségi szintet, ahol tulajdonképpen az a fontos, hogy minden hétvégén buliban legyél, drága ruháid, telefonod, autód, lakásod legyen,"
Azért a társadalomért melyben ez a fontos nem is kár.
Vicces az a hozzáállás, hogy azért kell gyerek, mert az muszáj meg mert herpi derp pusztul a magyar. A kérdésem: és kit érdekel? A világ túlnépesedik, a jelenlegi fogyasztás mellett 1,5 Földnyi lakótér kellene a fenntarthatósághoz.
Akinek a világ nem ér véget Röszkénél az vagy nem vállal gyereket vagy maximum egyet. A "mellékes" extra amit meg a saját szórakozásodra/jövőd biztosítására költhetsz pedig plusz jó.
Mellélőttél buci, Kína, India és Latin Amerika kevéssé muzulmán.
Attól még, hogy te azt hiszed, hogy Európa határain kívül mindenki csecsemőbaszó kannibál még nem lesznek azok, csak a te fejedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!