Ki mit tud a Lissaboni egyezmenyrol?
Egyet értek az előttem szólóval, bár egyenlőre még nem lépett hatályba, hiszen először minden országnak ratifikálnia kell. Az írek népszavazáson fognak róla dönteni jövő héten. Ha az igenek győznek, Csehország és Lengyelország is aláírja.
A szerződés célja az EU tagországainak mélyebb integrációja. Lesz egy elnök, akárcsak az USA-ban, aki az Unió arca lehet. Valamint nagyban megkönnyíti az EU működését, mert ha a szerződés életbe lép, nem kell minden piszlicsáré ügyet minden országnak külön külön elfogadnia, hanem elég lesz a tagok többségének belegyezése is. Így nem állhat majd fel olyan helyzet, mint a mostani, hogy pár millió ír szívat 500 millió embert.
mindenáron meg kell akadályozni hogy hatályba lépjen ez az olvasztótégelyes lisszaboni megállapodás-féleség
amit olvasás nélkül szavaztak meg
elsőként az eu-ban a derék magyar 386-ok a parlamentben
elveszi a nemzeti intézmények jogosultságait
és minden brüsszelből mondanak majd meg
pedig pont helyi szintre kéne delegálni döntéshozatalt
Nagyon okosnak tetszik lenni, kedves 12-28-as. Mégis mire alapozod azt a feltevésedet, hogy magyar országgyűlési képviselők nem olvasták volna a szerződést?
Még én is, akinek közvetlenül semmi dolgom vele, elolvastam. És bizony feltétel nélkül támogatom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!