Mikor volt először egyesült Európa?
Múltkor hallhattam Orbán Viktor egy beszédét, ahol olyat mondott, hogy "Európa újraegyesült"
Ezt már többször hallottam, de nem értem:
Hogyhogy újra? Mikor volt először?
Én történelemből csak a háborúskodásra emlékszem, egységre nem.
a választ mondjuk keresd másfél-két évezreddel ezelőtt: Római birodalom
nem mondom, hogy a fennállásának teljes idején, de voltak ilyen szakaszok
A római birodalom Európának csak töredékét egyesítette, nem volt benne a mai Írország, Hollandia, Lengyelország, Lett o. Észt o. Litvánia, Izland, Finn o. Svéd o. területe, Magyarországnak, Németországnak Romániának nagy része.
Azaz a Rómaiak korában igencsak nem volt egységes Európa.
Nem csak ő beszél újraegyesítésről, hanem ez az általánosan használt kifejezés. (Ugyanígy mondják Németországban, a franciáknál...stb)
Ahogy az előttem szóló írta újraegyesítés alatt a vasfüggöny megszünését, a kettéosztottság megszünését értik.
"újraegyesítés alatt a vasfüggöny megszünését, a kettéosztottság megszünését értik."
Próbáld újraolvasni, mert nem ez volt a kérdés.
Európa ezelőtt nem volt egységes. Ez az "újra" egyesítés parasztvakítás
"Európa ezelőtt nem volt egységes. Ez az "újra" egyesítés parasztvakítás"
Európa bizonyos értelemben mindig is egységes volt. Talán a legkevésbé 1945-1990-ben. Erre utalnak a politikusok, amikor újraegyesítésről beszélnek.
Tudom, hogy mindenáron bele akarsz kötni Orbánba, akit nyilván gyűlölsz. De ehhez jobb alkalmat is találhatnál. Mondjuk dumálj a Kaya Ibrahim-ügyről vagy a szőlőbányákról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!