Végül miért fogadták el a női kvótát?
Csak azt lehetett hallani, hogy mindenki tiltakozik ellene. Egy csomó ország, de még a brüsszeli vezetők is.
Na, ezt az utolsót nem értem. Ha Brüsszel valamit ellenez, akkor miért fogadja el?
"ha a többség az érvénybe lépés mellett szavaz"
Épp ez volt a kérdésem lényege. Csak arról lehetett hallani, hogy mindenki ellenzi, és hogy ez a Viviane Reding nevű nő kb. egyedül van a véleményével, maximum néhány női képviselő van vele az EP-ben. És mégis megszavazták, annak dacára, hogy hosszú idő óta volt egy kérdés, amit egységesen utasított el mindenki.
Mert ez így korrekt. Csak tudnám hogy az ellenkező nemnél miért nem emleget senki semmi hasonlót?
Amúgy a kvótarendszer, az égvilágon sehol semminél nem hozott eredményt, pont itt hozna először?
Ha a jelenlévő képviselők 50%+1-a megszavazza ilyen olyan-indokból, akkor bevezethetik.
Bár tény, hogy az Unió ha komoly ellenállásba ütközik, általában meghátrál (lsd a mezőgazdasági támogatások elosztása) de itt valamiért mégse. Sok kérdésből/kérésből engednek és engednek is, de a "haladó" szellemiségről semmilyen áron nem mondanak le ezek szerint a brüsszeli büroraták.
Nem jött át, amit írtam. Az EP TÖBBSÉGE ellenezte a javaslatot. Ez olyan, mintha lenne egy javaslat nálunk, amit csak a Jobbik támogat, a többi párt elutasít, aztán mégis elfogadják.
Ebben nincs semmi logika. Ha a TÖBBSÉG ellenzi, akkor hogy tudták elfogadni? Ha jól tudom, akkor az EP-ben is gombnyomással szavaznak.
Ugyanis, ha Brüsszel vmire kötelez egy másik országot, az érthető. De itt egyetlen szerv/intézmény sem támogatta a javaslatot. Főleg azok nem, akik ELDÖNTIK. Akkor most maguk ellen döntöttek, vagy mi? Nem támogatták, de mégis igent nyomtak? Az EP-re nem nagyon lehet nyomást gyakorolni, általában ők szoktak másokra. De most nincs is szó nyomásról, mert az országok vezetői sem támogatták a kvótát. A legtöbb hírből az jött le, hogy az egész ennek a Viviane Reding-nek a magánakciója, amit senki sem támogat. És mégis elfogatták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!