Jobb lenne ha tőbb cigány rendőr lenne?
Én kijàrtam a 8 àltalànost,és a középiskolàt is.
Jàrtam föiskolai elökészitöre.
Akkor talàlkoztam szintén cigäny szàrmazàsu rendörrel.
Elmondta hogy soha sem szerepelhet sehol sem nyilvànosan,sem ujsàgban,sem fotokan,sehol,mert cigàny...
Ez volt 4 éve.
Nos pedig tanult ember volt.
A màsik:egy cigàny gyerek kiszökött az intézetböl.
Cigàny rendör kapta el.
Ugy meggatyàzta,télen a kapuban kellett levetköznie hogy van.-e nàla valami drog stb,ugy pofon vàgta hogy a takony folyt az orràbol a siràstol.
Ne félj többet se mert szokni,lopni...
Igenis vannak tanult cigànyok,és érdemes lenne öket rendörként dolgoztatni.
Én nem lettem rendör,nem is akartam,viszont tisztességes életet élek,és közhelyen dolgozok.
Csak annak van értelme, hogy képzett, legalább érettségivel rendelkező embernek lennének rendőrök.
Amúgy meg szerintem totál mind egy, hogy cigány vagy fehér rendőr büntet meg. Hisz az mindenki tuja, hogy a közlekedési rendőrök csak pénzt szedni vannak kinn. Nálam amúgy mindig találnak valamit amiért megbüntethetnek:pl. izzó készletből néhány db. hiányzik vagy egy kis mellék uto nem kapcsolom fel a világítást..stb.
Szerintem is jó lenne ha több roma rendőr lenne.
Véleményem szerint a normális közös együttéléshez hozzátartozik, hogy a különböző kisebbségek és/vagy etnikumok az arányukhoz vagy erejükhöz mérten részt vegyenek a közösség életének szervezésében és irányításában.
Ha több roma rendőr lesz akkor remélem hogy nem csupán azért veszik fel Őket hogy a romákra Ők felügyeljenek.
Fontos lenne hogy minden területen a rendőrség és minden egyéb felügyeleti szervek a területen élő különböző népcsoportok megoszlását tükrözzék.
Ha a rendőr járőrok felépítése vegyesebb lenne az szerintem csökkentené valamelyest a rasszizmust illetve azoknak a csportoknak az ellenállását a rendőrség felé amelyeket az életmódjuk miatt fokozottaban kerülnek a rendőrséggel kapcsolatba, mivel el kellene foganiuk hogy nem azért járnak el ellenük mert valamilyen kisebbséghez tartoznak, hanem mert megszegték a törvényt.
Sajnos azt is be kell látnom hogy ez magyarországpn a közel jövőben nem fog végbe menni. Nem látok erre törekvést sem a kormányzat sem a lakosság részéről. Pedig szerintem mindenkinek jobb lenne.
Ugye csak viccelsz?
Isten ments
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!