Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Van egy gázpisztolyom. Van...

Van egy gázpisztolyom. Van viselési engedélyem hozzá. A kérdésem az hogy hol lehet vele pl csak úgy lőni? Lehet e valami erdőbe, vagy nyílt területen ahol pl több kilóméteren belül csak én vagyok? Vagy hol lehet "játszani" vele?

Figyelt kérdés

2012. dec. 1. 11:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát ahol nem jár senki sem ott nyilván lőhetsz vele mert ott nincs senki és így senki sem fogja tudni, tehát nincs akadálya annak,hogy egy erdőben vagy szántóföldön használd, ott ahol a madár se jár.
2012. dec. 1. 11:37
 2/10 anonim ***** válasza:

Jogilag csak rejtve és bebiztosítva viselheted közterületen, tehát nem lőhetsz vele nyílt téren vagy az erdőben. Magánterületen használhatod, ha nem zavarsz vele másokat.

A gyakorlat szerint pedig elhagyatott helyeken lehet vele játszani, nem zavar senkit.

2012. dec. 1. 11:39
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi vonatkozik a gázpisztolyra, ilyen téren, de ha kimész mondjuk egy hivatalos lőtérre, ahol konkrétan engedik a használatát, akkor abból baj nem lehet.

Mi nemrég akartunk kimenni lőni párat (igaz egy golyós vadászpuskával), de azt nem lehet csak úgy újabban. Nem is akármelyik lőtér van vizsgáztatva rá (nem is találtunk a környékünkön olyat). Aztán egy erdész/vadász segített és vitt ki minket egy szántó területre, ahol rendesen naplóba vezetett mindent.

Gondolom a gázpisztoly más kategória, de az ért nem ajánlatos, ha csak úgy lövöldözöl vele, még baj is lehet belőle.

2012. dec. 1. 12:55
 4/10 anonim ***** válasza:
6%

"Van viselési engedélyem hozzá"

... mennyit fizettél az érvényes vizsgaigazolásért és az engedélyért??

...ha ezzel sem vagy tisztában.

(kamu/fake-kérdés???)

2012. dec. 1. 12:55
 5/10 anonim ***** válasza:
2012. dec. 1. 12:58
 6/10 anonim ***** válasza:

itt:

[link]

vagy: [link]

tedd fel a kérdésed....

ha szakértőtől szertnél választ kapni.

2012. dec. 1. 13:26
 7/10 kovpet ***** válasza:

Ha nem zavarsz vele senkit, akkor a világ végén nyilván gyakorolhatsz vele. Ha meg mégis jár arra valaki és felnyom, akkor utólag ki bizonyítja, hogy nem egy csoport kóbor kutya elriasztása miatt lőttél?

A lőtér jó hely, én is járok, de ott gázzal nem tudsz tesztelni. Márpedig a tárazott tölténytípust ki kell próbálni, mielőtt az életed bízod rá...

#4: milyen vizsga? Gázpisztolyról van szó...

2012. dec. 1. 13:52
 8/10 doboszoli ***** válasza:

Semmilyen "vizsga" nem kell hozzá, csupán ki kell váltani a viselésit.

Amúgy ingoványos terület, mert a szomszéd is visíthat, a vadászok is nehezményezhetik, mert Te zavarod a vadállományt.(persze ők az éles fegyverrel nem) Volt már rá példa.

Szóval ami tuti az a lőtér, erre alkalmas pince, stb.

Hívtak már jóindulatú/dilettáns szomszédok rendőrt, hogy a szomszéd éppen fegyverrel gyilkolja a családját...

2012. dec. 1. 17:14
 9/10 A kérdező kommentje:
Szia, milyen fake?:D 35ért vettem a fegyvert, kaptam hozzá kártyát. Bementem a redörkapitányságra egyik hétfőn és ott fizettem egyszer 2000 ft-t és egyszer olyan 3200 ft-t vagy mennyit. 2000 ft volt a viselési, és a 3000 körüli az egy ilyen "erkölcsi papír volt" illetve valami olyasmi hogy lefuttatták hogy nem e vagyok bünözö, nem vagyok e a nyilvántartásba meg stb. :)
2012. dec. 2. 00:45
 10/10 anonim válasza:
Mondjuk a parlamentben:D de nem....mert elvisz az avo:F
2013. jan. 13. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!