Mit jelent az, hogy valaki jobboldali beállítottságú?
Figyelt kérdés
2007. aug. 29. 20:24
1/8 anonim válasza:
Egyszerű politika! bal oldal az MSZP, jobb oldal a FIDESZ.
2007. aug. 29. 23:39
2/8 anonim válasza:
Hát azért az előző válaszadó eléggé leegyszerűsíti a kérdést... Az hogy valaki jobb vagy baloldali valóban politikai beállítottságot jelent, a jobboldal jellemzőiként szokták említeni a konzervatívabb (nem feltétlenül rossz értelemben) és nemzeti (de nem feltétlenül nacionalitsa!!), inkább úgy fogalmaznék, hogy nemzeti hayományokhoz ragaszkodó szemléletmódot. Amúgy ha jól tudom azért hívják jobboldalnak, mert a francia forradalom idején a jobb oldalon foglaltak helyet (az elnöktől jobbra) a konzervatív párt tagjai, vagy valami hasonló története van... Nagy hiba lenne ezt a kategóriát MSZP-re meg Fideszre egyszerűsíteni, hiszen történelmi fogalom. Szerintem amit én írtam még az is egyszerűsítés (sőt..) de legalább megpróbáltam kicsit elrugaszkodni attól, hogy kizárólag a mai két nagy magyar párt síkján gondolkodjunk :).
2007. szept. 1. 22:00
3/8 anonim válasza:
közgazdi szempontból jobboldal a piacgazdaságra, szabad versenyre esküszik, baloldal meg állami tulajdonú cégekre, ohne piacgazdaság, ezen az alapon nálunk a fidezs a komcsi, és a szocik a jobbosok
na erre varrjunk gombot, mert az is igaz, amit előttem írtak :D
2007. okt. 4. 18:38
4/8 anonim válasza:
Volt egy régi vicc, mely szerint a jobboldal szociális hibákat, a baloldal kapitális hibákat vét.
Hát...
2007. okt. 8. 17:56
5/8 anonim válasza:
Hát nálunk ez valóban érdekesen alakult. Nálunk az a politikai oldal, amelyik világnézetileg jobboldali, az közgazdasdágilag baloldali. És fordítva: ez a másik oldalra is igaz. Akkor nekünk most tulajdonképpen nincs jobb- és baloldalunk, csak a közép van? Ez sem igaz. Sosem voltunk normális ország....
2007. okt. 11. 10:06
6/8 anonim válasza:
Mindig is nagyon szép ország voltunk,csak sosem sikerült beállni a sorban.Ma Magyarhonnban amúgy tényleg nincs egyértelmű bal és egyértelmű jobb oldal.
A mai közéletben a jobboldali beállítottságú,az általában tényleg a politikában vett fideszes,mert akik már nagyon jobbosok,azok általában az MTI szerint neonáci csőcseléknek becézett emberek.(Ez persze csak a szenzációéhes szememben már búlvársajtói szintre süllyedt nemzeti hírközlő szerv véleménye.)
Eléggé sokrétű az egész politika,és szerintem nem kellene jobb meg bal oldalra osztani,hiszen,ami nekik jobb,az lehet nekünk bal...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!