Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ezt véghez lehet vinni? Új...

Ezt véghez lehet vinni? Új fedezet?

Figyelt kérdés
Nem tudom ha van-e olyan ország amelynek nem kell semmit importálni vagy ha igen nagyon kis mértékbe,és saját valutája van.Tegyük fel ,hogy van .Ez az ország azt mondja ,hogy én nem követtem a többieket ,én nálam nem arany lesz a pénz fedezete hanem mondjuk ami abba az országba és a világba is kevés van ,de csak az a bizonyos ország birtokolja a java részét vagy keveset mások is .Na szóval ennek az országnak nem arany a fedezete hanem az a bizonyos anyag.Ekkor ha jól tudom az történne ,hogy az ország valutájának az értéke esni kezdene .Az árak az országba nem növekednének mert saját magának termel minden maradna a régibe sőt !Az országnak van importja is ezért ha elad valamit már nem a régi összeget kapja meg érte hanem a dupláját(persze ez a saját valutájába értem) vagy amennyivel eset a saját valutája .Az országba is növekedhetne az életszínvonal a valuta értéke(mellette a fedezeté is). Ez elképzelhető lenne ?Milyen országoknál lehetne ezt véghezvinni ?
2012. okt. 2. 20:45
 1/6 anonim ***** válasza:
86%

Semmilyennél. Most sem arany a fedezete a pénznek, hanem a gazdaság teljesítő képessége.

Az a "bizonyos" anyag sem érne semmit, ha csak abban az országban létezne, és őriznék. Ha a piacon nem lenne rá elég kereslet, csak holt tőke maradna.

De ma már nem képzelhető el sehol olyan ország, ami képes lenne minden szükséges dolgot saját maga megtermelni.

Az emberek igénye és szükségletei már nem őskoriak.

2012. okt. 2. 20:55
 2/6 intrepid ***** válasza:
80%
Tegyük fel, ennek az országnak gyémántja van. Most Ivánék, állítólag, valami hatalmas gyémántlelőhelyet fedeztek fel. A világ más részein, meg gőzerővel dolgoznak, a mesterséges gyémánt előállításán. Lehet, már meg is oldották. Akkor ez az ország, és minden lakosa, feldughatja magának a gyémántjait.
2012. okt. 2. 21:16
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó ebben egyáltalán nincs igazad. A mesterséges gyémánt előállítását már rég megoldották. Csak szén, ultramagas hőfok és óriási nyomás kell hozzá. Mesterséges gyémántokat a világ számos részén állítanak elő, különböző tisztaságban és méretben, értékük mégsem lehet sosem akkora mint a bányászott természetes gyémánt.
2012. okt. 2. 21:27
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A röhej hogy ha megnézünk egy grafikont hogy Magyarország mikből szorulna importra(ha kihasználnánk az adottságainkat) és Ausztria mikből szorul importra most úgy hogy dúsgazdag állam óriási a különbség.Gyakorlatilag adottságainkból adódóan a lakosság létszükségletét és plusz igényeit is kitudná elégíteni az ország saját magának hiszen alapanyag,tudás,munkás rendelkezésre áll.Egyedül a pénz hiányzik pedig az csak egy jel.Szóval akkor tényleg jelre várunk hogy feltámadjunk.
2012. okt. 2. 22:16
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom ha van-e olyan ország amelynek nem kell semmit importálni vagy ha igen nagyon kis mértékbe"

A világ egyetlen országának sem kell importálnia semmit. Még Afrikában a busmanok is meg tudnak élni gyökereken.

2012. okt. 3. 00:58
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező az új elméletek kitalálására ott vannak a szakemberek. Javaslom, tanulmányozd írásaikat.

Hogy egy ország milyenné fejlesztette a gazdaságát, az egy dolog. De ma aki teheti, az export-import növelésén fáradozik. Ilyen körülmények között a befelé fordulás hanyatlást eredményez.

Azt a bizonyos anyagot illetően téves a feltételezésed. Az nem fedezet, hanem puffer. A fedezet - mint többen kifejtették - a gazdaság teljesítőképessége. Viszont gondos állam arra is figyel, hogy nem minden számítható ki előre, és előfordul, hogy hirtelen pénzre lesz szüksége. Ekkor elad ebből a pufferből, mert ez olyan anyag, amit a világban sokan vesznek mindig. Régen csak az arany volt ilyen, ma már más is. Ez fontos dolog, mert ha tudják valakiről, hogy bármikor tud "pénzt csinálni", akkor azt tudják, hogy esetleges időleges tartozásaikat rendezni tudják. Ezért bátran szállítanak oda, nem törődve azzal a technikai időkülönbséggel, ami az elszámolás időigénye miatt fellép. Vagyis ilyenkor ez az ország folyamatosan tud termelni, ami óriási előny az időnként fékezőkhöz képest. Ez a jelentősége a fedezetnek, ezért töltik fel gyorsan újra, ha igénybe kellett venni. (ezért lehet katasztrofális, ha a kormány hozzá akar nyúlni a tartalékokhoz - azok nem vagyonok, hanem bizalmi fedezetek, ez fontosabb minden vagyonnál)

2012. okt. 3. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!