Fog járni támogatás az ingázó munkavállalóknak?
"A kormány másfél évig lakhatási támogatást adna annak, aki az otthonától legalább száz kilométerre talál magának állást, és amiatt oda is költözik."
Most ezt valóban beakarják vezetni? Valakitől azt hallottam hogy Október 1-től. Engem érintene és jól is jönne, de most nem tudom hogy csak szó van-e róla, vagy be is vezetik.
Azt akkor tudjuk meg, ha véglegesen törvénybe iktatják. Addig bármi lehet, de utána is - a pontos tervezetet se ismeri jóformán senki, tehát lehet, hogy hat ember lesz az országban, aki igénybe veheti.
Majd kiderül, de azért ne építs rá :)
És az a hat ember lehet, hogy egészen véletlenül pont valakinek a barátja lesz, ha érted, mire gondolok.
Egyébként a kormány sem hülye, legalábbis ha a csóró embereken kell spórolni - csak akkor jár, ha a támogatás bevezetésekor már legalább három hónapja nincs munkád, és azután állsz munkába. Szóval nem lesz nagy divat belőle.
Nem régen olvastam a törvényt. Nagyon sok a megkötés. Amennyire visszaemlékszem, együtt kell kérni a munkáltatónak és a munkavállalónak a kedvezményt.
Csak olyan munkakörbe veheti fel, ahonnan fél éven belül nem küldött el senkit, és akit felvesz, azt sem küldheti el meghatározott ideig. Kevés munkáltató fog ebbe belemenni.
Ennek alapján nagyon kevesen vehetik majd igénybe.
Hahó,segítségre lenne szükségem :)
Ez azt jelenti,hogy csak
akkor kaphatok támogatást,ha már előzőleg dolgoztam fél évet??
"A lakhatási támogatáshoz legalább hat hónapra szóló, heti 20 órát elérő munkaviszonyt vagy közalkalmazotti jogviszonyt kell igazolnia a kérelmezőnek."
Utána pedig ezt írják: A támogatás megállapítását a munkába lépés előtt kell kérni.
Most akkor aki dolgozik valahol,akkor csak az új munkahelynél veheti igénybe?
Vagy konkrétan nem értem :S
Mert a másik cikkbe meg írták,hogy pályakezdőknek nem kell a 3 hónap regisztráció a munaknélkülibe ergo egyértelmű,hogy egy pályakezdőnek nincs 6 hónap munkaviszonya nem? (Pl. Én,most végeztem a sulival,és még nincs munkám.)
"A lakhatási támogatáshoz legalább hat hónapra szóló, heti 20 órát elérő munkaviszonyt vagy közalkalmazotti jogviszonyt kell igazolnia a kérelmezőnek." Ezt melyik cikkben olvastad?
Én is pályakezdő vagyok de már nyáron beregisztráltam a munkaügyibe szóval mindjárt meglesz a 3 hónap regisztrációm. És nekem van régebbről 6 hónapnál több munkaviszonyom. (amiket suli közbe vállaltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!