Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi történt 2006-ban?

Mi történt 2006-ban?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

2006 októberében volt egy "kis" tüntetés Budapesten.

Sajnos nem vagyok tisztába vele, hogy miért lázadoztak akkor az emberek. És ha már itt tartunk az 56-os forradalmat sem nagyon értem.

Annyit tudok róla, hogy a diákok kezdtek el lázadozni és bejöttek a szovjetek. És mi történt még ott?

2012. aug. 18. 16:44
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
27%

" Egy is sok, nem gondolod?"

Hát nem tudom. Engem miért nem fenyegetett a veszélye annak, hogy megvakuljak? Ja, mert nem gyújtogattam a nemzettársaim tulajdonát amiért évekig dolgoztak és hiteleket vettek fel rá.

2012. aug. 18. 17:33
 12/30 anonim ***** válasza:
26%

" és még az EU is elítélte őket?"

A ti köreitekben mióta hivatkoztok egy EU-s állásfoglalásra?

2012. aug. 18. 17:34
 13/30 anonim ***** válasza:
37%

13. Ugye tudod, hogy a bíróság is elmondta, hogy a legtöbbször tök ártatlanokra lődöztek?

És ugye tudod, hogy október 23 nemzeti ünnep, amikor mindenki kimegy az utcára, nem feltétlenül gyújtogatási szándékkal, aztán mégis belekerül a balhéba?

Ugyanis az is kiderült, hogy szándékosan húzták rá a Fideszesekre a tüntetőket és ott bizony a sima mezei fideszes megemlékezők is szívtak.

2012. aug. 18. 17:35
 14/30 anonim ***** válasza:
53%

Kedves 14-es válaszoló, örülök, hogy ismeretlenül is ismersz.

Közöm nincs a szélsőjobbhoz. Szóval nincsenek köreim.

2012. aug. 18. 17:35
 15/30 anonim ***** válasza:
30%

http://www.youtube.com/watch?v=kX5w6xldQCg

Itt pedig a véletlenül sem huligán és garázda hőseink láthatóak.

2012. aug. 18. 17:37
 16/30 anonim ***** válasza:
29%

Utolsó: 56-ban meg fegyverrel lövöldöztek.

Ők is garázdák voltak?

2012. aug. 18. 17:37
 17/30 anonim ***** válasza:
46%

"Volt cél, pontosan ezt a célt akarták beolvastatni az MTV-ben, ahol aztán a biztonsági szolgálat emberei fogvatartották a 2 "követet". "

MTV: volt fosztogatás az éjjel – Napi Online, 2006. szeptember 19.:

"A tüntetők egy csoportja éjjel két óra tájban bejutott a magárahagyott székházba. A bejárat mögött óriási pusztítás fogadta őket. A behatolás megakadályozására rendőrök minden mozdíthatót (például bútorok, ajtók, automaták) a bejárathoz hányva, embermagasságú barikádot építettek. A tüntetők többsége csak körülnézett, az aulában levő bőrfotelekben helyet foglalva, a bekapcsolva lévő nagyméretű LCD tv-ken, a Hír TV élő adását nézte, egymást és a székházat fényképezte, ám egy csoportjuk kifosztotta a büfét, a ház több szobájából elvitt mozdítható számítógépeket, az archívumból pedig több tucat kazettát.[2]"

2012. aug. 18. 17:43
 18/30 anonim ***** válasza:
0%

Igaz, sokan nem értik miért ez az idézet a válaszom a kérdésre, de talán el lehetne rajta gondolkodni.

"De jól van, nagylelkűek leszünk. Nem lőjük agyon őket, nem töltünk beléjük sós vizet, nem szívatjuk ki őket poloskákkal, nem kötjük őket„fecske”-gúzsba, nem állatjuk őket egy hétig álmatlanul, nem rúgunk belé- jük a csizmánkkal, nem verjük őket gumibottal, vasabroncsba sem szorít- juk a fejüket, nem tömjük be őket, mint holmi csomagokat a cellába, hogyegymás hegyén-hátán heverjenek – semmi olyasmit nem teszünk velük,amit ők tettek velünk. De kötelességünk hazánkkal s gyermekeinkkelszemben, hogy valamennyit FELKUTASSUK s ELÍTÉLJÜK. Nem is annyi-ra őket kell elítélnünk, mint inkább azokat a bűnöket, amelyeket elkövet-tek. Azt kell elérnünk, hogy legalább ennyit mondjon fennszóval mind-egyik:

– Igen, hóhér , voltam, gyilkos voltam."

(-)

Mert a XX. században ne múljanak el hosszú évtizedek anélkül, hogymeghatároznánk, mit tartsunk törvény által üldözendő vadállatiasságnaks mit annak a bizonyos „múltnak”, amit „nem kell hánytorgatni”

A. Szolzsenyicin

2012. aug. 18. 18:12
 19/30 anonim ***** válasza:
81%

Na most megpróbálok a lehető legpártatlanabbul írni 2006-ról.

Gyurcsány Ferenc öszödi (nem túl szalonképes) beszéde kiszivárgott, már aznap elismerte, hogy a hanganyagon az ő hangja hallható, majd arrogánsan, azt mondta, hogy ő végre bevallotta, hogy rossz a helyzet (azért arrogáns, mert nem bevallotta, hanem lebukott). Ez után minden magára valamit is adó politikus egyből lemondana, ugyanis egy ilyen beszéd automatikusan politikai öngyilkosság. Persze nem mondott le, ezért az összes létező párt és civil szervezett tüntetéseket tartott szerte az országban MSZP székházak/polgármesteri hivatalok előtt. Pesten hatalmas tömegeket mozgatott meg a beszéd. A csordaszellem meg jól ismert jelenség (tömegben az emberek fogékonyabbak a radikálisabb dolgokra), így a kormány megpróbálta ezeket a tüntetéseket a rendőrséggel feloszlatni. Ez békés eszközökkel természetesen nem ment, ahhoz túl nagy volt a tömeg, ezért meglehetősen brutális eszközökkel elkezdték szétverni a tüntetéseket. Persze ilyenkor aztán az emberek dühbe jönnek (csorda szellem), rájönnek, hogy sokkal többen vannak mint a rendőrök, aztán visszájára fordul az egész. Pár napig elég feszült hangulat volt, rengeteg rendőrt vezényeltek Budapestre más városokból.

Lehet itt mutogatni a Fideszre, meg a focihuligánokra, de 1000 huligán nem csinál ekkora balhét egyedül, a Fidesz meg nem tudott volna ennyi embert mozgósítani, ha nincs ez az arrogáns stílus Gyurcsány részéről. Valójában egyedül ő tudta volna megakadályozni ezt a balhét, egyetlen szóval ráadásul: Lemondok.

2012. aug. 18. 18:17
 20/30 anonim ***** válasza:
67%

de sok itt a fidesz s**g nyaló hogy lepontozzák a normális válaszokat

az egész 1 beszédből indult ki amit a vikike népfelbújtásra használt

röviden tömören volt 1 "keménymag" amit a fidesz pénzelt buszokkal stb fuvarozták a békés féltéglával felszeret focidrukker majom tüntetőket

lehet tünteni de pl a mi utcánkat szabályosan romba döntötték barátom másnap nem tudott bemenni dolgozni mert a munkahelyén lévő alapanyagokat szépen elhordták

ilyen apróságok történtek

volt néhány kilőtt szemű elvert ember is de annak ellenére hogy nem szeretem a rendőröket meg tudom őket érteni hisz ha engem féltéglával dobálnak miközben röpköd körülöttem a molotov koktél biztos én is visszaütök

a tüntetéssel egyetértők mindig verik a nyálukat hogy 1-2 ártatlan áldozatot eltaláltak a rendőrök

én meg verem a nyálam hogy berepült az ablakomon a féltégla az anyósomat meg belökték a békés féltéglával felszerelt tüntetők az aluljáró lépcsőjén le az aluljáró padlójáig

2012. aug. 18. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!