Ez most komoly? Ilyen van? (videó)
http://www.youtube.com/watch?v=KvtF2GlmD5s&feature=related
Most azért viszik el őket mert MÁCIUS 15-ÉN EGY TÜNTETÉSEN MAGYAR HIMNUSZT ÉNEKELTEK?
Hogyha én holnap kimegyek az utcára és eléneklem a himnuszt akkor engem is elvisznek? :O
A videóból nem igazán derül ki, hogy miért intézkedtek a rendőrök.
Mindenesetre az is abszurdum lenne, ha a Himnusz éneklése automatikusan mentelmi jogot biztosítana a rendőri intézkedéssel szemben.
Ezzel az erővel kirabolom az éjjelnappalit, aztán amikor jön a sündörség, elkezdem énekelni a Talpra magyart. Aztán ki bírja tovább. Ők türelemmel vagy én torokkal.
Nem azért viszik el őket.
Honnan vetted ezt a hülyeséget?
Azért viszik el őket, mert egy betiltott rasszista félkatonai szervezet tagjaiként jelentek meg.
Ezt pedig a jog szerint nem tehették volna meg.
ennek semmi köze a himnuszhoz!
Hihetetlen, mennyi unatkozó liberális majom van erre...
Tudjátok, más európai országokban (pl. ,,bezzeg" Csehországban) valahogy normálisan tudnak viszonyulni a lakossági félkatonai kezdeményezésekhez. Ott megfelelő kritériumok esetén még fegyverük is lehet (bár én ezt itthon nem feltétlenül támogatnám).
És valóban elég szégyen, hogy a rendőrök nem bírták ki azt a másfél percet. A Himnusznak, (bármelyik nemzeté is), az a lényege, hogy tisztelettel, normálisan illik végigállni és végighallgatni. UTÁNA ,,lehet" előállítani, könnygázazni, vagy amit akartok.
Kedves #4,
tényleg nem a Himnusz alatt kellett volna elvinniük, de szerintem jobb volt így mint megvárni a végét. Egyébként a szélsőjobbos, már-már neonáci szervezeteket nem hívnám félkatonainak, Csehországban sem hiszem hogy engedélyezik a radikális jobboldaliakat szabadon mozogni. A "sima" szélsőségekkel nincs akkora gond, de a radikálisokat majdnem minden demokráciában tiltják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!