Nem pörgetné fel az EU gazdaságát egy olyan törvény, hogy minden országban csak más EU országokból importált termékeket lehet kapni és sehol sem lehet hazai terméket kapni?
Pl. Magyarországon sehol sem lehetne vásárolni magyar terméket, csak más EU-s országokból importált termékeket, Romániában románt nem lehetne és így tovább...
Szerintem ez a rendelet felpörgetné az EU gazdaságát, mert több pénz vándorolna a tagországok között, a sok szállítástól élénkülne az EU benzinpiaca, ráadásul az emberek megismerkednének más kultúrák, országok termékeivel pl. magyarok a francia baguette-el vagy svédek a magyar paprikával így csökkenne a begyöpösödés, növekedne az internacionalizmus, ráadásul ki lehetne irtani a középkorias lokálpatriótizmust és nacionalizmust.
Ez jó lenne de sajnos soha nem fog menni.Az EU nem az USA.Teljesen másak a kultúrák a tagországok között , más a nyelv másak az emberek.Sajnos kivitelezhetetlen teljesen lebontani a határokat.
Egy közös nyelvet kellene nekik bevezetni.Nagy valószínűséggel a német lenne , talán a francia.Nem lehet országokra ráerőszakolni hogy mostantól német a hivatalos nyelv.
Egyébként a LIDL nevű üzletlánc azt csinálja amit leírtál.Van amikor francia hét van , valamikor japán hét , magyar hét és még sorolhatnám.Én nagyon szeretek ott vásárolni , jobban mint a Tescoban.
Hát ez kábé az a fajta gazdaságélénkítés, hogy törjünk be egy csomó kirakatot, mert ezzel munkát adunk az üvegeseknek.
"a sok szállítástól élénkülne az EU benzinpiaca"
Én eddig úgy tudtam, hogy az EU importra szorul olajból.
"Nem pörgetné fel az EU gazdaságát egy olyan törvény, hogy minden országban csak más EU országokból importált termékeket lehet kapni és sehol sem lehet hazai terméket kapni?"
Értelmetlen és káros hülyeség.
"Szerintem ez a rendelet felpörgetné az EU gazdaságát"
Igen, ha pl. a kenyeret Hollandiából kellene vennem és nem a sarki pékségből, az felpörgetné az áruszállítást, de az eredmény óriási környezetszennyezés, az utak túlterhelése, áremelkedés stb. lenne.
"az emberek megismerkednének más kultúrák, országok termékeivel"
Amikor kínai laptopot vásárolsz, akkor mennyire ismerkedsz meg a kínai kultúrával? És ha franciát?
"csökkenne a begyöpösödés, növekedne az internacionalizmus"
Fájdalmasan hülye vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!