Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szökik a magyar diák a süllyed...

Szökik a magyar diák a süllyedő hajóról, mi erről a véleményetek? Lelépni, vagy sem, világot látni, vagy hazát építeni?

Figyelt kérdés

[link]

Sokszor kitárgyaltuk már itt a GYIKon ezt a témát, de engem mindig érdekelnek az új meglátások, lévén én is hezitálok, egyetemista vagyok.

Sokan panaszkodnak rá, hogy itthon nem lehet megélni, itt csak a hátba szúrás meg a lehúzás megy, reménytelen pöcegödör ez, míg nyugaton, aki kitartó és tehetséges, sokra viszi, vagy legalább annyira biztosan, hogy rendesen megéljen.

Megint mások azt mondják, hogy itthon kell építeni, mert ez a szülőhazánk, ezt kell szeretni.

Mikor beléptünk az EUba, elkezdtük ezt az egészet, ez volt az alapgondolat, hogy mindenki mozoghat akármerre kedve szerint, mégis most, hogy ezt sokan megteszik, már annyira nem is szórakoztató a jelenség.

Szerintetek egy 20onévesnek érdemes e lepattannia, amíg fiatal, lelkes, és meg van hozzá a lehetősége, vagy itthon húzza inkább az igát?

2012. máj. 8. 22:27
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Csak úgy zárójelben, az én szüleim is fizetnek adót, az ő adójuk is fedezi a tanulmányaimat.
2012. máj. 9. 16:01
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Én 18 évesen hagytam el ezt az országot.

Fiatalon ,de megérte unokatestvérem az USA-ban lakik így könnyebb volt szerzet nekem munkát. Most is kint élek amerikai feleségem van és nagyon boldog vagyok.

Aki teheti az mennyen. De gyorsan.

36F

2012. aug. 22. 14:45
 13/13 anonim ***** válasza:
Én is menni fogok. Külföldön százmilliószor jobb.
2012. aug. 24. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!