Ha szerveznénk tüntetést az új oktatásí törvények ellen csatlakoznátok?
A kérdés kiírását elnézve nem szorgalmazom a tüntetést.
Rózsiék az érettségi komolyságát szeretnék visszaállítani, és ez lehet hogy nem is annyira szimbolikus lépés.
Mondom az érveimet ( teljesség igénye nélkül):
1. oktatásí -> oktatási
2. elölre hozott -> előrehozott
3. éretségiket -> érettségiket.
A kérdezőnek van miért aggódnia, hogy nehezebb lesz a 2-es megszerzése KEMÉNY 5%-AL, és a 25% még mindig nagyon kevés.
Inkább nézegesd a helyesírási szótárt.
Nem. Én két előrehozott érettségit is tettem, de ma úgy látom, hogy különösebb gond nélkül meg tudtam volna csinálni az összeset egyszerre.
Inkább az oktatás minőségének a javításáért tüntetnék, szégyen hogy a diákok mennyire nem tudnak gondolkozni. Pont az előbb olvastam egy kérdést, ahol ki voltak akadva a "szívatós" feladaton, merthogy a szövegértésben nem volt benne, hogy konkrétan honnan vették át a "lenni vagy nem lenni" kifejezést, csak annyi volt, hogy kizárólag magyar forrásokból dolgozott az illető. A két válaszlehetőségből az egyik Shakespeare volt... ha ez egy érettségizőnek szívatós kérdés, akkor inkább azt mondanám, hogy emeljék fel a kettes határát 50%-ra, úgyis egy vicc ez a 20 meg 25%..
# 4/4: Ilyenről biztos nem hallottak a VV-ben:))
Amúgy igazad van, tisztelet a kivételnek, elég súlyos a helyzet, de nem tudom, ez mennyire kizárólag a közoktatás színvonalát tükrözi.
Mindenkinek ajánlom megtekintésre az alábbi videót, nagyon - nagyon elgondolkodtató.
Döntsd el, hogy sírsz vagy nevetsz:
És a következő rész:
Nem tudom, ők milyen érettségit tettek, de hogy egy általános iskolás körberöhögné őket, az tuti:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!