Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a baj a rasszizmussal?

Mi a baj a rasszizmussal?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 18. 15:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Csoportok kollektív megbélyegzése nem helyes. Ha magyarázni kell, baj van.
2012. ápr. 18. 16:06
 2/11 A kérdező kommentje:

Nekem mindig azt tanították, hogy rossz dolog, de soha senki nem tudta megmondani, hogy miért.

Az rasszizmus, ha bizonyos csoportok jellemző viselkedése, stílusa, szaga (igen...) ellenérzéssel tölt el?

2012. ápr. 18. 16:15
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
Ez egy bonyolult kérdés. A mai liberális felfogással az a legfőbb probléma, hogy kettős mércével él. Ha a többség áll negatívan egy kisebbséghez, az rasszizmus, de ha a kisebbség teszi ugyanezt a többséggel, az nem gond.
2012. ápr. 18. 18:36
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a felfogásban nem nagyon fogod megérteni. De ha majd lesz egy olyan dolog, amelybe téged besorolnak, és ugyanazt teszik veled, az nyomós érv lesz a megértéshez.

A rasszizmus nem egy konkrét tettet, bűnt ítél el, hanem annak vélt indokoltsága alapján egy embercsoportot, tekintet nélkül annak tagjaira. Ugyanis a rasszizmusnak nincs mércéje egy ilyen dologban, amely segítségével szelektálni tudna.

Ez jó cigány, az rossz cigány,ez jó zsidó, az rossz zsidó, ez jó meleg, az rossz meleg, és így tovább. A rasszizmus ilyen megkülönböztetést nem ismer. De legfőképp megoldást nem, nem is akar, mert az túl fárasztó lenne. A munka meg büdös, a rasszistának különösen.

2012. ápr. 18. 18:48
 5/11 anonim ***** válasza:
44%

"Nekem mindig azt tanították, hogy rossz dolog, de soha senki nem tudta megmondani, hogy miért.

Az rasszizmus, ha bizonyos csoportok jellemző viselkedése, stílusa, szaga (igen...) ellenérzéssel tölt el?"

Hogy juthatot ilyen kérdés eszedbe ? Hallottál már Jézusról és az ő tanitásairól , ha nem akkor olvass utná . Jézusnak mondták te azért vagy mindig a bűnösökkel mert te is az vagy ? Ő azt mondta :" Nem az egészségeseknek kell a gyógír , hanem a betegeknek ". Ezért foglalkozik kiemelten a politika a romasággal , ha a cigány lop akkor általában a megélhetéséért teszi és nem Iphone vásárlás céjából , megértem ha felháborodsz azon , ha a te munkád gyümölcsét veszik el , de az a természet rendje , mindenki életben akar maradnni . Lehet nem az ő hibája , hogy a családja és környezete nem tanította meg dogozni és lehet nem a te hibád a rasszismusról való ismereteidnek mértéke . A sajtó szerepe a tabusításban és az egész helyzethez való hozzá állásában felháborító , de ez nem ok az általánosításra . Én is magyar vagyok gondolom te is , gondolom te is hőbörögysz ha Felvidéken vagy Erdlyben a szlovák és román politikusok milyen kijelentéseket tesznek a magyarsággal kapcsolatban . Az úszítás olyan fokú hogy ez eddig békésen élő emberek manipuláció hatása miatt támadják egymást .

2012. ápr. 18. 19:03
 6/11 A kérdező kommentje:
Szerintem meg a munka nem a rasszistáknak, hanem az egyik etnikumnak "büdös". A homoszexuálisok kirekesztése/megkülönböztetése/utálata/stb meg nem rasszizmus.
2012. ápr. 18. 19:48
 7/11 anonim ***** válasza:
40%

A rasszizmus egy baromsag.

Igen is kulonbozoek vagyunk es nem csak kulsore, de belsore is.

Mas a borszin, mas a testfelepites, mas testszag es meg sorolhatnam.

Akkor belso tualjdonsagok alapjan miert ne kulonbozhetnenk?

Mibe, h ha iratnank egy iq tesztet kulonbozo szarmazasuakkal akkor egyertelmu lenne, h a zsido egy okos faj meg a cigany pic.sa hulye.

Ezek utan meg miert ne mondhatnam, h a ciganyok butak.

Foleg, h en csak ilyet lattam, 10-bol 9 embert, ha megkerdezel a velemenye a ciganyokrol, h budos, beltenyeszet, munkakerulo, agressziv stb.

Az pedig nem megelhetesi bunozes, h agyonverik az oregeket 2000 forintert.

2012. ápr. 18. 20:19
 8/11 A kérdező kommentje:
Az átlag intelligencia a kelet-ázsiaiaknál a legmagasabb.
2012. ápr. 18. 22:50
 9/11 anonim ***** válasza:

Igen en is igy tudom.

Megse kezdek el hisztizi mdg rasszistazni, mert valaki keszitett egy ilyen felmerest.

Szanalmas, amit a ciganyok muvelnek.

2012. ápr. 18. 22:55
 10/11 A kérdező kommentje:
Egyetértek.
2012. ápr. 18. 23:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!