Mit gondoltok a születés utáni abortuszról (a csecsemőeutanáziáról)?
A liberális világ újabb szabadalmát jegyezték be egy hónapja brit Journal of Medical Ethics című bioetikai szaklapban. Úgy látom egy olyan világban élünk, mely a liberális eszmék terjedésének korlátlan teret enged, tehát az eutanázia különböző formáiról egyre gyakrabban fogunk hallani.
A cikkről itt olvashattok: [link]
Kíváncsi vagyok a véleményetekre az alábbi 10 perces film tükrében is: http://www.youtube.com/watch?v=ce6WbXGVZCU&feature=player_em..
Ja értem. Rosszul olvastam el a kérdést. Ezt én sem támogatom értelemszerűen, mármint, hogy megszületett gyereket ölnek meg.
Viszont az abortuszt, vagyis, hogy magzati korban, az első 2 hónapban el lehet vetettetni a gyereket, azt teljességgel támogatom.
"Ha ahhoz elég felnőttek, hogy szexuális életet éljenek, akkor ahhoz is legyenek felnőttek, hogy vállalják a tetteik következményeit."
Ha te lennél most 16 éves kangörcsös, és lenne egy könnyű vérű osztálytársnőd, te se agyalnál sokáig. Imádjuk lealacsonyítani a mai fiatalokat, azért, mert dugnak.
Pedig a szexre minden korszakban rá voltak állva a fiatalok, más kérdés, hogy régen sokszor nem tudták a körülményeket megteremteni.
Zabigyerekek is becsúsztak néha, régi korokban vagy elhajtoták füvekkel, vagy lerakták a babát egy kolostornál.
"Ha te lennél most 16 éves kangörcsös, és lenne egy könnyű vérű osztálytársnőd, te se agyalnál sokáig. Imádjuk lealacsonyítani a mai fiatalokat, azért, mert dugnak. "
Nem az a baj, ha "dugnak". Az a baj, hogy eszetlenül, a következményekkel nem számolva, nem képesek venni egy óvszert ! 16 évesen is kéne, hogy legyen annyi felelősségtudata, még akkor is ha "rajta van a kangörcs", hogy védekezik! Ezzel a kijelentéssel te is lealacsonyítod őket és beismered, hogy sok 16 éves pusztán ösztönlény, agyatlan, kangörcsös, könnyűvérű ! Az életkor nem lehet mentség egy gyerekgyilkosságra vagy abortuszra! Attól, hogy az abortusz legálisan egyfajta megoldást ad, még nem jelenti azt, hogy ez legyen a védekezés egyik módja ! Olvastam néhány kommentet itt a GYK-n, ahol azt írták, hogy nem baj, ha teherbe esek, majd elvetetem. Ez szerinted a normális hozzáállás?
Én nekem pl pár hete kiszakadt az óvszer, aztán idegeskedhettem a barátnőmmel a terhességteszt fölött.
Nekem most az életvitelembe egyáltalán nem férne bele egy gyerek, nincs még munkám se, a diplomámat készít.
Vigyáztuk, mégis baleset történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!