Minden neonáci skinhead keresztény? Léteznek ateisták is?
Az a baj, hogyha visszatekintek a kereszténység történelmére, valahogy a nem kifejezetten Krisztus-t követő szelid és szerető keresztények tettei jellemezték azt.
Elég nevetséges, egy ilyen bűnőkkel terhelt múlttal elhatárolodni a horogkeresztényektől.
Az is letagadhatatlan tény, hogy a fasiszta eszmék, a rasszizmus, a tömegmészárlás, az intolerancia,a kollektív felelősségrevonás, gyakorlatilag mindaz ami a szélsőjobbosokra jellemző mind benne van a keresztény ideológia alapját jelentő Bibliában.
Tessék kérem fellapozni, és kritikusan értelmezni !
Az ateista nem föltétlenül Isten és vallásellenes !
Istenellenességről nem lehet beszélni, hisz pont az a helyzet, hogy nem hiszünk benne, tehát ellenesek se lehetünk.
A vallásellenesség se pontos, hisz mi ateisták rend szerint liberálisok vagyunk, és azt valljuk, hogy mindenkinek legyen meg a hite, joga van hozzá. Más kérdés, hogy mi nem osszuk a véleményét, nekünk meg ehhez van jogunk.
Inkább egyházelleneségről lehet beszélni, én például kifejezetten az vagyok.
Hanem a skin mozgalomról. Már ne is haragudj, de a skinhead mozgalom, egy főleg bevándorlokból alakult munkás-baloldali szervezet volt akik között igenis sok volt az ateista. A felete bobberdzseki és acélbakkancs eredetileg munkás-öltözék volt.
Csak később nyúlta le a mozgalmat a szélső jobb, mert a jelmez őket valamiféle katonai viseletre emlékeztette.
Én úgy tudom, hogy baloldali skinnek ma is vannak.
Tévedsz! nem lehet! Akkor nem vagy hungarista! A hungarizmus nem csak annyit jelent, hogy "éljen nagyMagyarország" meg "nem,nem,soha". A hungarizmushoz tartozik a Szálasi féle ideológia, aminek szerves része a kereszténység.
Hogyan vallhatod magadat egy ideológia követőjének, ha nem vallod az ideológia tételeit? Önmagában ellentmondás. Hívhatod magad ateistaként nemzeti érzelműnek, hazafinak, de se NS-nek, sem hungaristának nem.
-.-"
Nem tévedek. Mindennel egyetértek, kivétel a kereszténységgel a hungarizmusból. Tudom jól, hogy miből áll, azt is tudom,h nem csak a nem nem soha kiabálásából áll. Annál azért okosabb vagyok. -.-"
Te a kérdésre válaszoltál egyáltalán?
A vergődésedre itt senki nem kíváncsi. Nevetséges vagy, de a messiás-komplexusoddal és a megmondóember mivoltoddal inkább menj máshová. Ostoba tróger vagy, csürhe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!