Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mit jelent az antiglobalizmus?

Mit jelent az antiglobalizmus?

Figyelt kérdés
2012. márc. 19. 15:01
 1/3 anonim ***** válasza:
58%
Gyakorlatilag a világtól való teljes elzárkózást. Nemcsak a nemzetek közötti tőkeáramlások megszűnését, de a nemzetek közötti "kultúracsere" és eszmeiségcsere végét is jelentené. Ami egy nagyon természetidegen dolog, hiszen a kultúrák kapcsolatban állnak (álltak) egymással és hatnak (hatottak) egymásra. Még a középkorban is, Mátyás udvarában itáliai művészek alkottak például. Véleményem szerint az antiglobalizmus nagyon egy beteg idea, csakis nyomort és államok paranoiás gyanakvását hozza magával, ami háborúvá is fajulhat.
2012. márc. 19. 16:37
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi.Egyetértek,szerintem is rossz dolog.
2012. márc. 19. 17:24
 3/3 anonim válasza:
Baromira összekevered az antiszocializmust az antiglobalizmussal.... Amiről te beszélsz az csak részben antiglobalizmus... Antiglobalista vagyok, és más antiglobalisták köztük én a szellemi kúltúrcserét nem ellenezzük, mi a nagytőke nyomását ellenezzük. A pénzhatalmi rendszer ellen vagyunk.. És munkás érdekeket képviselünk(nem vagyunk komcsik).
2016. szept. 17. 19:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!