Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mivel büntetnéd azokat a...

Mivel büntetnéd azokat a vandálokat, akik ezt teszik? --> Miért rongálnak a fiatalok folyton?

Figyelt kérdés

[link]

Melyik rétegből kerülnek ki leginkább a vandálok? Focihuligánok, cigányok, netán unatkozó ált sulisok?

Ti mit szóltok ehez az esethez? Épül itt egy EU színvonalú állomás, azt szétkapják.

2012. márc. 14. 01:53
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Nevelés kérdése. Tegnap is kinéztem az erkélyen és 6-7 fős fiúbanda (13-14 évesek) majdnem megvertek egy idős embert, mert nem adott nekik sört (megjegyzem, nem cigányok). Én azt mondom, hogy bármely rétegből kikerülhetnek ilyenek, ez a viselkedés viszont előrevetíti azt, hogy mely rétegben fognak kikötni. Ráadásul a törvény védi őket, mert hát miért is ne tegyenek tönkre akármit, ha kiskorúak és így szent élőlények??
2012. márc. 14. 06:48
 2/8 anonim ***** válasza:
66%

Melyik rétegből kerülnek ki leginkább a vandálok?

Általában a hularészeg buliba induló és buszra váró tinikből

2012. márc. 14. 08:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Valóban nevelés kérdése,meg intelligencia kérdése.Akit nem tanítanak meg otthon arra, hogy meg kell mindent becsülni és magától sincs ennyi esze,attól mi mást várhatnánk?Komolyabban kellene ezt büntetni.Nem hiszem, hogy a kamerák ára már nem fért volna bele.Szomorú, hogy a szépen felújított helyeket milyen csúnyán tönkreteszik!
2012. márc. 14. 08:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a világ minden városában vannak ilyen hülyék, csak a jobb helyeken a rongálás után egy nappal már nyoma sincs.
2012. márc. 14. 09:17
 5/8 A kérdező kommentje:

Hát, hogy Nyugaton egy perc alatt újra építenék, az most pont nem indok itt. Pénzkidobás az újraépítés.

Példa statuálással lehetne talán elrettenteni. 12 éves kortól már lehessen büntetni, teszem azt szevezett napközis közmunka. Bár valószínűleg több kárt okoznának így is, mint hogy építsenek.

Szerintem is a szülők hibája, azoké, akik a kiskorúakat hagyják császkálni késő estig.

Múltkor is megyek villamossal, ott ül 3 11-12 éves forma, azt azon agyalnak, merre menjenek. Mindezt este 10kor hétköznap. E mellett folyamatosan tolatták a gusztustalan cigány akcentust, hogy arcok legyenek (teso, dikk, csaje...)

Tényleg a szülők a hibásak, de akkor is felháborító.

Mikor még utaztam hévvel, azokon egy közöst fedeztem fel. Minden ablak szinte üvekvágóval szétkarcolva. Nem hogy alkoholossal signálva, hanem direkt kivésve, hogy még takarítani se lehessen, azt az ember lassan alig lát ki az ablakon.

2012. márc. 14. 10:34
 6/8 anonim ***** válasza:

A fiatalok?

Én személy szerint egy öregasszonyt láttam, amint a falat firkálja rúzzsal Zugló vasútállomáson.

Rászóltam: Mit csinál? Miért firkálja a falat?

Csak vigyorgott. Lehet nem volt 100-as...

De ne általánosítsunk a fiatalokra, ha lehet.

2012. márc. 15. 14:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Amúgy sajnos a kamera sem ér semmit. Ferihegy is új vasútállomás, ott van térfigyelő kamera, és mégis tele van rongálással. Nincs egy ép felület.

Nem elég a kamera azt egy illetékes hatóságnak figyelnie is kell, aki rongálás esetén közbe tud lépni.

De a rendőrség is mivel foglalkozik? Hogy a térfigyelő kamerával vadássza le a szabálytalanul parkolókat!! Ismerősöm kapott egy 30 ezres csekket. Jó hibázott, tény. De amikor az én bringámat a térfigyelő kamera elől lopták el fel volt háborodva a nagy magyar rendőrség, hogy gondolom, nem készült kamerafelvétel róla!!

Lehet akkor is a fokozottan közveszélyes tilosban parkolókat vadászták :(

2012. márc. 15. 14:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Kérdező, az, ha rögtön eltüntetnék, lehet, hogy mindenféle elrettentésnél hatásosabb lenne. Akik ezeket csinálják, tudják, hogy bűncselekményt követnek el, nekem a magyar érettségimen pont egy graffitis szöveg volt és ott is azt mondták, nagyrészt az motiválja őket, hogy illegális dolgot tesznek, ami miatt jócskán megemelkedik az adrenalinszintjük. Viszont ha pár órán belül eltűnnek a firkák, akkor lehet, hogy beleunnak. Ugyanez vonatkozik a rongálásra is.
2012. márc. 15. 17:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!