Tényleg nem éri meg gazdaságtudományi szakra menni? Nekem nem úgy tűnik.
A felvi.hu legfrissebb felmérése, nincs egy hetes. A gazdaságtudományos fizetések lenyomják a "mivagyunkafúdenagykirályok" műszaki átlagfizetéseket. Meg úgy az informatikain kívül mindent.
Szóval mire fel ez a nagy fikázás? Így túlképzés, úgy túlképzés....még a nagyobb létszám mellett is magasabb az átlagfizetés.
Az első teljesen jól összefoglalta. Aki gazdasági területen dolgozik, az jól jár. De ehhez az kell, hogy az 1 munkahelyre 30 jelentkezőből te legyél az az 1.
Míg műszaki területen 1 munkahelyre 5 pályázóból jobb eséllyel helyezkedsz el.
""hűdenagykirály" műszaki diplomával meg azért jelenleg könnyebben kapsz munkát"
Még.
Aki utánanéz a tényeknek, az tudja, hogy a "túlképzés" mítosz. Viszont mivel a plebs úgy tudja, hogy "túlképzés van", ezért ha jó pontokat akarsz szerezni a tömegtől, ordítsd te is, hogy túlképzés van. A politikusok is ezt csinálják.
Na most Magyarországon nyugdíjasból és analfabétából tényleg túlképzés van, egyetemistából nem nagyon. Nem az a legnagyobb veszély, ami az országot fenyegeti, hogy majd jönnek a közgazdászok és mindent elárasztanak.
Viszont az is igaz, hogy nincs olyan, hogy "végzettsége: gazdaságtudomány". Az a 200 ezer forintos átlag úgy jön ki, hogy ebben benne van a 800-at kereső könyvvizsgáló és a 100-ért gürizó irodai alkalmazott is.
Én bankban dolgoztam. Amikor a barátaim végeztek az egyetemen, küldözgették az önéletrajzukat, de mivel az elmúlt 4 évben csak elküldtünk embereket, senkit nem vettek fel. Aki felmondott/babázni ment, azokat sem pótolták.
A párom műszaki diplomával nettó 400e kezdő fizetést kap.
Én inkább a szememnek hiszek, mint a statisztikának....
"A párom műszaki diplomával nettó 400e kezdő fizetést kap.
"
Én meg 2 milliót kapok kezdőként.
Igazából annak sincs értelme, hogy most a te barátod annyit kap. Ő egy a sok közül. Úgyhogy tényleg nem értesz a statisztikához.
Nyilván van olyan mérnök (pl. egy környezetmérnök) aki örül, hogy egyáltalán el tud helyezkedni. És van olyan közgazdász, aki az ekkora fizetését még legalább megduplázza a gazdasági ismereteivel, melyeket a tőzsdén kamatoztat.
Szóval felesleges elkezdeni a "kinek nagyobb a f@sza" nevű játékot.
Én arról beszélek, ami rengeteg műszakisra jellemző, hogy "mindenki gyökér, de mi aztán húha, akkora királyok vagyunk, mint az állat" Persze aztán ezek azok, akik még talán a diplomát sem szerzik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!