Miért éltetitek Szálasit?
Nem kötekedni akarok, sőt...engem valóban érdekel, hogy miért éltetitek!
Ahogy én tudom, rablások, fosztogatások folytak "uralkodása" alatt...
Aki gyökérkedni jön, már most elmehet!
Rablások, fosztogatások: Ezeket nem Szálasi követte el. Sőt, még nem is a Hungarista Mozgalom. Ezek, és a kegyetlenkedések is, szinte kivétel nélkül nyilas "kiskatonák" művei, akiket egyáltalán nem érdekelte a hungarizmus, csak hatalmat akartak valaki felett. Mára az is kiderült, pl. , hogy Mindszenty letartóztatásáról Szálasi nem is tudott, nem ő rendelte el, persze ez megint lehet egy kritika feléjük, hogy miért nem tudott. Jellemző, hogy Szálaisék ezeket ugyanúgy kivégezték, ha rajta kapták őket, mint a katonaszökevényeket. És, hogy miért tették. Könyörgök, azt értse már meg egy liberális, vagy egy baloldali, mélyen pacifista, hogy háború volt, méghozzá nagyon kemény, totális háború.
Szálasi éppen, hogy megakadályozta a budapesti zsidóság deportálását, nem pedig segítette.
Én nem éltetem Szálasit. Helyén kezelem. Az adott helyzetben azt tette, amit tennie kellet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!