Mire is kell szavazni június 7-én?
Ennyi léhűtőt istenem!
Én 16 éves vagyok,mégis jobban tisztában vagyok a jelenlegi politikai helyzettel mint a szüleim,vagy a bátyám. Szánalmas -.-"
Ez Magyarország :) Nem csoda, hogy Gyurcsány lett megválasztva annak idején. A magyar lakosság jó részének halvány lila sejtelme sincs, hogy mi az a politika, miért kell.
Az ilyen beszólások idegesítenek a legjobban: "engem nem érdekel a politika"
Hogy tud nem érdekelni a politika? A politikai döntésektől függ az életed, hogy mennyi lesz a fizetésed, kirúgnak-e a munkahelyedről, nő-e az életszínvonal Magyarországon, lesz-e pénz a városok fejlesztésére, ha külföldre mész, akkor hány Ft-ért vehetsz külföldi pénzt.
Mielőtt szavazol, tudatosan át kell nézned a pártok programját. Én 17 éves létemre rendszeresen nézem a parlamenti közvetítéseket, nagymamámtól pedig ilyet hallottam "ne bántsd az én is Ferikémet!" - fogalma sincs a politikáról, de azért szavaz a Ferikére.
Június 7-én arról szavazunk, hogy Magyarország mely pártokból küldjön képviselőket az EP-be. Az Európai Uniót úgy kell elképzelni, mint egy országot, melynek minden EU-s ország a tagja. Ennek az országnak az ügyeit az EP tárgyalja. Ha Magyarország képviselői némák, nem konyítanak a dologhoz, akkor Magyarország érdekei biztos, hogy nem fognak érvényesülni. Néma gyereknek anyja se érti a szavát.
"Mielőtt szavazol, tudatosan át kell nézned a pártok programját."
Ó, az nagyon hasznos.
2006. április 9-23.: újraválasztják a Gyurcsány-kormányt
2006. június 12: Gyurcsány Ferenc bejelenti egy sajtótájékoztatón, hogy visszavonja a programot, amivel választást nyert, helyette megszorítások jönnek a költségvetés súlyos helyzete (áprilisban ez még "lárifári" volt) miatt.
Ezek után biztos érdemes pártprogramokat olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!