Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Tudtátok, hogy a biztosítok...

Tudtátok, hogy a biztosítok az évben jól kaszálnak?

Figyelt kérdés
Elmondjam, hogy ? Kötsz pl egy életbiztosítást 10 éves tartamra és infláció követéssel minden évben megnövelik a befizetésedet, nehogy már ők járjanak rosszabbul. Ha pl. a 10 évből 8 évet fizetted havi 10 ezerrel - mert 2 évet csak fenntartod fizetés nélkül - meg plusz olyan átlag 3,5 ezer ami a pénzromlást nivellája 10 év után kikapsz a kb 900-1millió befizetettből 424000 forintot. Tehát a többit ellopják. Igaz, hogy ők ezt pénzügyi nyelven máshogy fogalmazzák, de köznyelven lenyulják. Tehát itt van a több milliárdos nyereség.
2011. dec. 7. 12:23
 1/8 anonim ***** válasza:
A bank után a második legpofátlanabb pénzügyi kupecek. :)
2011. dec. 7. 12:26
 2/8 anonim ***** válasza:
51%

A biztosítók, mivel pénzügyi vállalkozások, egy tetszőleges, átlagos évben nyereségesek, hiszen ezzel foglalkoznak.

A példád elég zavaros, érthetetlen, és alapvető gazdasági ismeretek hiányát mutatja, megpróbálhatnád normálisan leírni.

2011. dec. 7. 13:21
 3/8 A kérdező kommentje:
Konkrétan életbiztosításról van szó és nem tudom, hogy miért és mitől zavaros. Az lehet, hogy ami nekem evidens mivel tudom,hogy miről van szó az másnak zavaros, ahogy mondod. Ettől rövidebben és tömörebben és érthetőbben nem tudom leírni azt, ami nekem kézenfekvő, hiszen az én problémám. De ha konkrét dologról szeretnél kérdezni állok rendelkezésedre még akkor is ,ha pénzügyi "analfabétának" aposztrófáltál. Egy mindennapi ilyen problémákkal foglalkozó egyénnek, mint az én 5 soros monológom nem kínai mint neked , de mondom válaszolok, ha érdekel.
2011. dec. 7. 14:08
 4/8 anonim ***** válasza:

Elég a szóhasználatot megnézni. Aki ért hozzá, az olyat nem mond, hogy "nehogy már ők járjanak rosszabbul", "Tehát a többit ellopják", és a többi.

A biztosításod típusa sem ismert, illetve az sem, hogy milyen tranzakció után jött ki az általad említett 424000 forint, ami egy korai visszavásárlás esetén lehet ennyi, de ez mind bent van a szerződésben, vagy a mellékletekben. A szerződés fenntartása mindkét fél érdeke, a lejárat előtti megszüntetés kockázatokkal és tőkeveszteséggel jár, ez természetes.

2011. dec. 7. 14:31
 5/8 A kérdező kommentje:
4/4 Természetes. Az ember szakkifejezéseket nem ir csak zsargonba beszél, mert igy hatásos. Ellenben nem léptem ki idő előtt viszont 2 évre megszakítottam. Ettől függetlenül a befizetésem a tény. Amit leírtam azt nem orvoslára adtam közre, hanem abból az okból, hogy tudtul adjam, hogy nem minden pénzintézet megy tönkre attól függetlenül, hogy a biztosítások száma egyébként csökkent, mégis bocsánat a kifejezésért jót kaszálnak. Az, hogy milyen szerződést kötök vagy köttetnek az nem derül ki mindjárt . A szerződéskötéskor nem állhat minden szerződő mellett egy független biztosítási pénzügyi szakértőszakértő. Állitom ,hogy 10 emberből 9 beveszi azt a szöveget amivel palimadárrá válik az ember. Gondolkodom arról, hogy pénzügyi felügyeleti normakontrollt kérek, mert avval a 16 %-os kamatadóval amit a biztosító kifizetett helyettem az én pénzemből nagyon kevésnek tartok. De hát ez már az én problémám.
2011. dec. 7. 15:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én csak azt nem értem, hogy oké, nem állt melletted tanácsadó, amikor a szerződést kötötted. De gondolom, három számot összeszorozni csak tudtál. Vagy nem?

12 (hónap) x 10.000 (összeg) x 10 (év) = 1.200.000.- Ft

12 (hónap) x 10.000 (összeg) x 8 (év) = 960.000.- Ft

Ha erre ígérnek Neked 424.000.- Ft kifizetést, miért fogadtad el? Ha elfogadtad, miért reklamálsz?

Az sem mindegy, hogy milyen biztosításod volt. Pl. egy lakásbiztosításnál nincs kivét, csak káreseménykor. Ha nincs káresemény, kidobott pénz. De ki sajnálja? Senki. Örül, hogy nincs káresemény. Ezt csak azért írtam le, mert az életbiztosításoknak egy része, olyan, mint egy lakásbiztosítás. Csak akkor fizet, ha van káresemény. És van olyan, aminek egy része befektetés. De csak egy része. Amikor szüneteltetted a biztosítást, nyilván nyomós okod volt rá. De akkor tudnod kellett, hogy kevesebb befizetésre kevesebbet fogsz kapni. Ami akkor talán kisebb gondnak tűnt, de most bántó. Magánnyugdíjpénztárad nem volt? Az is jó móka volt. Valakinek.

2011. dec. 18. 20:28
 7/8 A kérdező kommentje:
Ez a biztosító MÉBIT.nek indult és most AVIVA ként működik tovább. Fel sem merültek az elsődleges megbeszélések során olyan , hogy mi lesz, ha nem halok meg vagy nem lesz balesetnél tartós fogyatékosság és ezt mindezt 10 évig meguszom mit fogok kapni. Tényleg idáig enm gondolkodtam előre, mert csak azt lebegett a szemem előtt- mivel egy hónap hiján 50 éves voltam és a két gyerekem még kiskorú volt - hogyha velem valami történik mi lesz a családommal vagy legrosszabb esetben el tudnak-e temetni. Ez azért is volt nekem fontos, mert a munkahelyem eléggé rázós, egészségtelen volt. Tehát a tudatomig el sem jutott az a tény, hogy kötök 10 évre egy biztosítást és ebből nyolc év után csak fenntartásosra hagytam, tehát nem fizettem havonta de teljesen normális szerződéssel tovább élt a biztosításom. Arra gondolni sem merek, de most már mindegy, hogy mi van ha rendesen fizetem 10 évig és utána mit kaptam volna vissza. A dolog nem hagy nyugton egyrészt a veszteség miatt másrészt pedig az a tudat, hogy rajtam kívül vannak még egy páran akik hasonló cipőben járhatnak, de még 10 éven belül vannak. El szeretném mondani, hogy a betétem a konstrukcióban spekulativ, törvényes alapon tőzsdézett természetesen az én beleegyezésemmel is választásaimmal és mindig a kimutatásokon bizonyították ,hogy megvan a pénz és a pénzügyi felügyelettel szignózva ellenőriztetve jöttek a papírok, hogy minden rendben van. Ennyit tudok mondani.
2011. dec. 19. 06:37
 8/8 A kérdező kommentje:
A magánnyugdij pénztár mikor elindult már akkor olyan korú voltam, hogy nekem már nem volt ajánlatos belépni.
2011. dec. 19. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!