Tudtátok, hogy a biztosítok az évben jól kaszálnak?
A biztosítók, mivel pénzügyi vállalkozások, egy tetszőleges, átlagos évben nyereségesek, hiszen ezzel foglalkoznak.
A példád elég zavaros, érthetetlen, és alapvető gazdasági ismeretek hiányát mutatja, megpróbálhatnád normálisan leírni.
Elég a szóhasználatot megnézni. Aki ért hozzá, az olyat nem mond, hogy "nehogy már ők járjanak rosszabbul", "Tehát a többit ellopják", és a többi.
A biztosításod típusa sem ismert, illetve az sem, hogy milyen tranzakció után jött ki az általad említett 424000 forint, ami egy korai visszavásárlás esetén lehet ennyi, de ez mind bent van a szerződésben, vagy a mellékletekben. A szerződés fenntartása mindkét fél érdeke, a lejárat előtti megszüntetés kockázatokkal és tőkeveszteséggel jár, ez természetes.
Szia!
Én csak azt nem értem, hogy oké, nem állt melletted tanácsadó, amikor a szerződést kötötted. De gondolom, három számot összeszorozni csak tudtál. Vagy nem?
12 (hónap) x 10.000 (összeg) x 10 (év) = 1.200.000.- Ft
12 (hónap) x 10.000 (összeg) x 8 (év) = 960.000.- Ft
Ha erre ígérnek Neked 424.000.- Ft kifizetést, miért fogadtad el? Ha elfogadtad, miért reklamálsz?
Az sem mindegy, hogy milyen biztosításod volt. Pl. egy lakásbiztosításnál nincs kivét, csak káreseménykor. Ha nincs káresemény, kidobott pénz. De ki sajnálja? Senki. Örül, hogy nincs káresemény. Ezt csak azért írtam le, mert az életbiztosításoknak egy része, olyan, mint egy lakásbiztosítás. Csak akkor fizet, ha van káresemény. És van olyan, aminek egy része befektetés. De csak egy része. Amikor szüneteltetted a biztosítást, nyilván nyomós okod volt rá. De akkor tudnod kellett, hogy kevesebb befizetésre kevesebbet fogsz kapni. Ami akkor talán kisebb gondnak tűnt, de most bántó. Magánnyugdíjpénztárad nem volt? Az is jó móka volt. Valakinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!