Vannak fejlemények! Én vagyok a aki a boltból lopott. Szerintetek megúszom figyelmeztetéssel?
Volt egy bolti lopásom múlt héten pénteken.
3 csoki kb 500ft.
Lebuktam.
Nem jöttek ki rendőrök csak a biztonsági őr vette fel a jegyzőkönyvet.
Azt hittem,hogy megúszom mert nem hívott ki a helyszínre rendőrt.
Még a rendőrségen is azt mondták,hogy csak szivattak nem kell félni.
Nade.
Ma visszamentem a boltba bocsánatot kérni ahol közölték,hogy semmi baj,de már fel vagyok jelentve :(
elmentem a X kerületi rendőrségre onnan elküldtek a 14 kerületi rendőrségre onnan tovább a 8 dik kerületi szabálysértésekkel foglalkozó rendőrségre.
Azt mondták,hogy ebből bíróság lesz,ha már fel vagyok jelentve.
Azt mondták,hogy nagyon kicsi az esély arra,hogy nem lesz belőle semmi,mert ha fel vagyok jelentve akkor vége.
És az,hogy most még nem vagyok a benne a gépben az nem azt jelenti h nem is leszek,hanem azt,hogy késik,mert sok dolguk van.
2 hét múlva fel kell hívnom egy telefon számot,és addigra megtudják,hogy mi lesz.
Hazajöttem elmentem az itteni rendőrségre is ahol azt mondták,hogy nem lehet megmondani azt,hogy mi lesz a büntetés mivel ez nem a rendőrség dolga,hanem a bíróságé.
És az a döntés teljesen egyéni.
Mindenkinek más.
És azt is mondta,hogy mivel csak 17 éves vagyok és nincs saját munkahelyem szal tanuló vagyok így kicsi az esély rá,hogy pénzbüntetés lesz.
Vagy ha lesz is akkor csekély.
Vagy figyelmeztetés inkább vagy polcra tesznek ami azt jelenti,hogy nem tesznek semmit csak próbára tesznek,hogy nem e lopok e addig.
Ha nem akkor elengedig.
De nekem mind a 2 jó lenne csak ne pénz.
Azt mondta,hogy szó sem lehet elzárásról,mert azért elég komoly dolgot kell tenni azért.
Szal remélem,hogy igaza lett és csak sima figyelmeztetés.
Ma mondom el apumnak,mert előbb vagy utóbb úgyis meg tudja,mivel menni kell bíróságra majd.
De anyumat kihagyom ebből remélem nem tudja meg.
Nade a lényeg..
Szerintetek mi lesz ?
Sima figyelmeztetés ?
Ugye megtanultad, hogy lopni bűn?
Amúgy a lopásnak ma már nincs minimuma, a legkisebb is bűncselekménynek számít, úgyhogy készülj fel.
nem tudtam h ilyen szar a próbaidő :S
Akkor remélem h csak figyelmeztetést kapok :S
Mennyibe kerül az eljárás költsége ?
Nagyon sok ? :( Ajjjj :(
Lehet, hogy jön majd levél, hogy jelöld meg az ügyvédedet, vagy kérsz-e kirendelt ügyvédet, vagy pedig ügyvéd nélkül szeretnéd ezt az egészet.
Ha ez utóbbi, akkor jó eséllyel a bíró távollétedben "folytatja le a tárgyalást" csak egy levelet kapsz, hogy erre-arra itéltek, X napod van fellebbezni.
És akkor X nap múlva jön a levél a jogerős ítélettel.
Vélhetően felfüggesztett, esetleg ejnye-bejnye. Lehet, hogy így még perköltség sem jelentkezik.
de jó lenne ha nem kéne menni sehova és nélkülem intéznék.
Ezt biztos forrásból tudod ?
Ugyan már semmit nem fogsz kapni.
Hála drága Orbánnak 50 ezer forintig nem történik semmi(régen ez 20ezer ft volt).
a boltos néni telefonját mikor ellopták,közölte a rendőr,hogy hiába van meg a tolvaj,nem ér a teló 5ezernél többet így csak szabálysértés...
17 évesen ezért nem lesz se priuszod,se javító intézet.
Maximum el kell járnod valami mentorhoz,pszichológushoz egy ideig.Nem jut eszembe hogy hívják ezt..valami tanácsadásra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!