Mikor tűnik már fel valakinek, hogy ha minden állam, minden magánszemély és minden cég el van adósodva a bankoknak, akkor valahol nem stimmel a dolog, mert negatív pénznek kellene lenni?
"Különben leírtam, mit írj le. De gondolom, azért sértegetsz, mert nem tudod leírni a pénzrendszer alapvető folyamatait, különös tekintettel a pénz keletkezésére. "
Olvassad, amit írtam, abban benne van a lényeg, és a marhaságaitok cáfolata is.
Javítani ennek az oldalnak a színvonalát már nem nagyon lehet.
Mire lett volna az jó, ha ugyanazt beírom, mint te?
Ja, mert az cájtgájsztos, és az a jó, ugye? :)
Na szervusz, zsenikém.
Van lehetőséged nem éhen halni."
Nekem szerencsére igen. De mi van azokkal az emberekkel akinek nem? Ő felettük csak úgy szemet hunysz?
"Az emberek hajlamosak ezt úgy tekinteni, hogy "Hát, ez van!".
Egy még ennél is finomabb példa, amikor valakit azért rúgnak ki, mert a vállalat új gépet vett, ami hatékonyabban dolgozik, mint ő. Az emberek hajlamosak ezt úgy tekinteni, hogy "Hát, ez van!". Nem látván a burkolt korrupcióját egy ilyen lépésnek. Mert a tény az, hogy mindegy, hogy mérget dobunk az óceánba, monopóliumot hozunk létre, vagy leépítés van, a motiváció ugyanaz! A profit! Mindegyik példa ugyanazon mechanizmus, különböző fokú megnyilvánulása, mert mindegyik a pénzügyi nyereséget helyezi ez emberek elé. A korrupció nem mellékterméke a monetarizmusnak, hanem a lényege! És bár a legtöbb ember elismeri ezt a tendenciát többé vagy kevésbé, naivak maradnak az önzés, mint mechanizmus elterjedtségével és társadalomban betöltött szerepét illetően.
31-re
Látom, közben megszülted.
Azt is látom, hogy egy részét (vagy az egészet) a Wikipédiáról másoltad.
Mondtam, kis paraszt, a saját szavaiddal. Hogy lássam, érted-e a lényeget.
Különben, hogy okosodj, a hitel címszót is emésztgesd.
"De mi van azokkal az emberekkel akinek nem? Ő felettük csak úgy szemet hunysz?"
Ott vannak a humanitárius szervezetek, lehet jótékonykodni. Senki nem tiltja.
Kezdetnek mondjuk ez a cájtgájtszot hülye ahelyett, hogy leforgatja a reklámját, adhatott volna pár ezer dollárt valami segélyszervezetnek. :)
"Mondtam, kis paraszt, a saját szavaiddal. Hogy lássam, érted-e a lényeget."
Ki is vagy te, hogy te nekem parancsolsz? :)
Mit érdekel engem, hogy te mit látsz?
lejárattad már bőven magad azzal, hogy cájtgájtszból tájékozódsz :)
Látom eléggé elment egymás szidásába a válaszolgatás.
Viszont ha valaki esetleg leírná számokkal, hogy például mennyi az egyes országok államadóssága, és mennyi ez összesen. Illetve mennyi a magáncégek adóssága és mennyi a magánemberek adóssága összesen.
És mennyi a bankbetétek összege?
Véleményem szerint a kettő közt nagyságrendnyi eltérés van!!!
Tehát amit az embereknek mondanak és amit a közgazdaságtanban tanítanak, az fizikai képtelenség kell hogy legyen.
Úgyhogy örülnék, ha valaki esetleg konkrét számokat is leírna, hogy egymás mellé tudjuk tenni a kettőt.
Zsidók uralják a világot aki a wal streben van a központjuk, és a saját népüket feláldozták azért hogy pénzhez jussanak, hitler pedig rámutatott erre és megmondta nekik hogy nem csak a pénzt kell számolni hanem dolgozni erről ennyit.
Aki ismeri a Rothschild családot az tudja miről beszélek obamát pedig zsinóron rángatják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!