Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szóval akkor mi is egy államcs...

Szóval akkor mi is egy államcsőd következménye?

Figyelt kérdés
Tudom már sokan kérdezték, hogy lesz-e magyar államcsőd, de azt viszont még egy válaszban sem láttam, hogy mik is a következményei, például itt mo.-n. Még csak most kezdtem el közgazdaságtant tanulni, így a tudásom hiányos, szóval ha primitív a kérdés, akkor sem kérek le hurrogásokat. :)
2011. nov. 14. 18:27
 1/3 anonim ***** válasza:
52%
Pl. nincs segíly, nincs nyugdíj, nincs állami finanszírozás semmire, nincs közalkalmazotti fizetés, nincs egészségügy, nincs oktatás, és nincs állami közszolgáltatás.
2011. nov. 14. 18:38
 2/3 A kérdező kommentje:
Hasonlóra már volt példa? Ilyen esetben mi a kivezető út?
2011. nov. 14. 18:45
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

"Szóval akkor mi is egy államcsőd következménye?"

100000-szer volt már a kérdés. Érkeztek már ezekre értelmes válaszok. Ilyenre azonban most már ne számíts, mert akinek türelme volt értelmes választ adni korábban, az most már nem fog időt tölteni azzal, hogy megcáfolja a sok "tapétázni fognak a pénzzel, lövöldözések lesznek az utcán, nem lesz áramellátás" szintű baromságot.

"Tudom már sokan kérdezték, hogy lesz-e magyar államcsőd, de azt viszont még egy válaszban sem láttam, hogy mik is a következményei, például itt mo.-n. "

Pl. 1931-ben Magyarország külső államcsődbe került. Ennek hatására bizonyos termékek importja elhalasztódott, illetve bizonyos magyar államkötvényeket leértékeltek, illetve meghosszabbították a lejáratukat.

Pl. az 1924-es dollárkötvényeket újratárgyalták. Eredetileg ezek 1944-ben jártak volna le évi 7,5% kamattal, az 1937-es megállapodás alapján viszont 1979-ben évi 4,5% kamattal.

Ilyen egy államcsőd. Semmi Mad Max.

2011. nov. 14. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!