Valaki magyarázza meg nekem, hogy a Die Welle című filmben mitől lesz az osztályból egy ilyen összetartó banda?
Figyelt kérdés
Megnéztük a filmet német órán, németül, és hát nem sokat értettem belőle. Mi vezet a végéhez? Most attól bolondultak meg, hogy egyen inget kell hordaniuk, meg van pár szabály? Tudom, hogy a filmben is azt mondják, hogy nem lehet diktatúrát kialakítani, de én tényleg nehezen hiszem el, hogy ez a valóságban is megtörténhet. Olvasgattam róla, és mindenhol utalnak valami kísérletre, de arról meg csak angolul találtam szöveget (angolul meg annyira sem tudok, mint németül). Valaki összefoglalná nekem, hogy mi vezet a végkifejlethez?2009. ápr. 27. 21:01
1/2 anonim válasza:
Pont azt mondja a tanár, hogy lehet diktatúrát alakítani, csak ezt eleinte senki sem hiszi el.
Nem attól 'bolondultak meg', hogy egyforma ruhában kellett lenniük, hanem a gyengébb/átlagosabb jellemeket erőssé tette a közösséghez való tartozás érzete, így ők is fontosnak/különlegesnek érezhették magukat, volt elfoglaltságuk, stb., egy idő után pedig nem tudták volna elképzelni az életüket enélkül a csoport nélkül.A végkifejlethez is ez vezetett tulajdonképpen, hogy az egyikük nem tudta feldolgozni, hogy ez, ami neki annyira jó volt, és ahol végre elfogadták olyannak amilyen, csak egy kísérlet, egy példa volt arra, hogy még ma is lehetséges diktatűrát létrehozni.
2/2 anonim válasza:
Így van, az összetartozás érzése volt a lényeg. És ugye a túlbuzgó kissrác, aki a végén megöngyilkolja magát: esetében arról volt szó, hogy egész életében nem tartozott sehova, és ebben a "szervezetben" találta meg először az identitását. Ezért nem tudta feldolgozni, hogy ez nincs többé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!