Mit gondoltok, jogos a magyar állampolgárság megadása a külföldön élő magyaroknak?
Magyar állampolgárság.
Állampolgárság.
Polgárai a magyar államnak? Nem. Akkor miért kéne állampolgárságot kapniuk?
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 10:04 vagyok. Szomorúan látom, hogy itt sokan így gondolkodnak. Azért nem kellene elfordulni tőlük, mert túlrekedtek a határon.
"Az itt élő kínai is magyar állampolgár, aki egy szót se tud magyarul, nem is tartja sokra a magyar kultúrát, jószerivel azt se tudja, mi az, csak becsúsztatott egy borítékot egy erre fogékony zsebbe."
- Nagyon szépen levezetted, mi a különbség nemzetiség és állampolgárság között. Innentől kezdve végképp nem értem, hogy lehet ahatárontúliak magyar állampolgársága mellett érvelni.
"Persze hogy jogos. Viszont az hogy szavazati jogot is kapnak..."
Ezt a válasz miért is pontoztátok így le??
Sziasztok! Tudom, nem most lett ez a kérdés feltéve, én mégis most találtam rá, mert gondolkozom a magyar állampolgárságon...
Én ahogy ti írtátok határon túli magyar vagyok!
Ha hiszitek, ha nem, az itt élő magyaroknak rohadt nehéz(már elnézést a kifejezésért)! Itt ha valaki nem tud szerbül, megverik, ha úgy tetszik, nem kap munkát normális helyen, ha magyar a vezetékneve!
A szüleim, nagyszüleim, és sorolhatnám még, mind csak szenvedtek, de túlélték, ahogy mindenki! Én most fogom fejezni a középiskolát, és Magyarországon szeretnék továbbtanulni! Ám mikor itt feltettem egy kérdést, hogy mi az előnye, és hátránya a kettős állampolgárságnak, csak egy olyan választ kaptam, hogy maradjak itt, jobb lesz mindenkinek! A kedves válaszolónak szerintem fogalma sincs arról, hogy itt mit élnek meg a magyarok! Mi nem a szerb ünnepek szerint élünk, magyar ünnepeink vannak, ami a szerbeknek persze semmit nem jelent! Higgyétek el, nagyon sokan, inkább azt mondják szerbek, minthogy meg verettessék magukat, vagy ahogy itt egyesek mondják lenézessék! Én büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok, ám, hogyan helyezkedhetnék el, Magyarországon, ha vannak akik szerbnek hisznek!?
Olyan mintha mi sehová sem tartoznánk! Nem tudom, hányan tudják itt, hogy ez milyen érzés, viszont nekem elhihetitek, rossz! Az, hogy szavazhassunk ha kimegyünk, vagy ne... Hát őszintén, engem nem érdekel a politika, és sem itt nem szavazok, és ott sem szavaznék! Az aki innen menekül el, annak is mindegy lenne... A lényeg, hogy ne itt legyen, ahol semmit nem érhet el!
Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de a helyedben jönék az anyaországba! Tudod, miért? Mert lehet, hogy Neked itt is nehéz lesz, mert leszerbeznek vagy mittudomén minek neveznek, de a gyerekeidnek majd sokkal könnyebb lesz itt. A megélhetés lehet, hogy nem lesz könnyebb, de legalább "otthon" lesznek.
És azért sajnálom, hogy ez a véleményem, mert tudom, az a Te szülőfölded, úgy lenne rendjén, hogy menekülj el onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!